Sunday, February 28, 2010

kasarli sandal

milföylü kasarli sandal Ben 2 paket miflöy hamuru hazir aldim 8 tane tane hazirladimPakette 10 miflöy hamuru cikiyor
malzeme
  • rendelenmis kasar
  • sosis
  • 1 yumurta sarisi
hazirlanisi
  • parmak kalinliginda seritler kesin .
  • Hamurun kenerlarina 3 kat üst üste koyun.
  • ortaya kasar ve sosis dilimleri .
  • Hamurun kenarlarina yumurta sarisi 170 derecede pisirin

Saturday, February 27, 2010

kirazli cikolata kiremali sari pasta

kirazli sari pasta




malzeme
  • 3 ,5 su bardak un
  • 1,5 kabartma tozu
  • 2 su bardak seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 2 su bardak portakal suyu
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardak kiraz cekirdeksiz (ben konserve kullandim)

üzerinin cikolata sosu icin malzeme

  • 2 paket cikolatali puding tozu
  • cikolatali üzerinde ki tarif miktari kadar süt seker
  • 2 paket sade kirema 400 veya kaymak (schmand)

hazirlanisi

  • yumurtayi iyice sekerle cirpin.
  • Yag, portakal suyunu ve vanilya sekeri ilave edip devam cirpin
  • un ve kabartma tozunu da ilave edip cirptiginiz karisimi tepsiye döküp
  • Üzerine fisneleri hertarafina birakin
  • Kekinizi 170 derecede pisirin.
  • Tarifine göre süt ve sekeri tarifine göre katip puding sürekli karistirip orta ateste hazirlayin kivam olunca üzerine 2 paket kiremayi ekleyip cirpip firinda pismekte olan kekin üzerine son 5 dakika kala kekin üzerine bicakla esit sekilde sürün.
  • Pudingli karisimim la beraber 5 dakika kadar pisirip ocagi kapatin .
  • Cok hafif ve lezletli bir pasta

Friday, February 26, 2010

ŞEKERPARE TATLISI

malzeme
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardak pudra şekeri
  • yarım paket margarin
  • yarım su bardak irmik
  • 2 su bardak un
  • 1 paket vanilya sekeri
  • kabatma tozu

serbeti icin malzeme

  • 3 su bardak su
  • 3 su bardagı şeker
  • yarım limon suyu

hazirlanisi

  • yumurta, pudra şekeri, margarin bir güzel yogrulur.
  • Diger tüm malzemeleride karışıma ilave edilir.
  • Yugurulup şekil verilir ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Firin tepsisine tepsiye dizilir
  • 170 derece fırına üzerinar gibi olunca firindan cikarin.
  • Firindan cikan şekerparelerin üzerine şerbe ilave edin.
  • Üzerine hindistan cevizi afiyet olsun.
  • Serbeti hazirlayip sogumaya birakin Firindan tatli cikinca soguk serbetini ilave edin veya ikiside ilik olsun.

Thursday, February 25, 2010

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

malzeme
  • 750 gram irmik
  • 3 yemek kasik tereyag
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 200 gram ciy kirema
  • yarim su bardak findik
  • 2 ,5 su bardak toz seker
  • yarim su bardak hashas
  • 4 ,5 su bardak süt

hazirlanimi

  • Teflon bir tencerede irmik ve hashasi tereyagi ekleyip orta ateste 5-7 dakika kavurun rengi hafif deyisen deyince.
  • Sekeri ,vanilya sekerini ,ciy kirama ve süttünü ekleyip sürekli karistirin hem topac olmasin hemde südü yedirin.
  • Tavanini tutturmamak icin düzgün karistirin irmik yumusayan deyince.
  • Borcamin tabanina findik dökün.
  • Tatliyi sicakken üzerine döküp elinize eldiven giyip tatlinin üzerinden bastirin hertarafi esitsekilde olunca üzerine kalan findigi sepileyip sogumaya birakin.
  • Cok hafif ve lezziz bir tatli .
  • Ben ben mevlit kandili icin hazirladim ve komsularima dagittim
  • Hepinizin KANDILI MUBAREK OLSUN tüm dualariniz kabul olsun sevgiler.

Wednesday, February 24, 2010

haşhaşlı çörek ,pogaca tarifi

haşhaşlı çörek


malzeme
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1,5 bardak ilik süt
  • 1 tane yas maya (40 gram )
  • 1 tatli kasik toz seker
  • aldigi kadar un
  • yarim su bardak eritilmis tereyagi
  • 1 tatli kasik tuz

ici icin

  • 1 su bardagi sari hashas ezmesi
  • 1 cay bardak aycicek yagi
  • 1 cay bardak cekilmis ceviz

üzeri icin

  • 1 yumurtanin sarisi ve susam

hazirlanisi

  • Derin bir kabin icinde ılık sütte şekeri ve mayayı eritin.
  • Bir miktar unu ve tuzu geniş bir kaba alın.
  • Ortasını havuz biçiminde açarak erimiş tereyag aycicek yagi ve süt karışımını unun ortasına dökün.
  • Unu yavas ,yavas ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
  • Hamuru yugurun ve üzerini kapatin kabarması için yarim saat saat bekleyin.
  • Tezgahin üzerine aycicek yagi damlatin.
  • Hamuru 2 parcaya ayirip merdaneyle acin .
  • Hashastan her tarafina sürüp rulo yapin.
  • Bicakla 2 cantim kesip yumurtanin sarisini ve susam layip 170 derecede pisirin.


sünger pogca

malzeme
  • 1 su bardak süt
  • 2 tane yumurtanin aki (sarisi üzerine)
  • 1 cay kasik seker
  • 1 ,5 cay kasik tuz
  • 125 gram tere yagi eritilmis
  • 2 tane haslanmis patetes
  • aldigi kadar un
  • 1 tane yas maya (40 gram )

ici icin peyaz peynir ve maydanoz

hazirlanisi

  • Eritilmis margarin ve yumurtanin beyazini iyice cirpin
  • Patetesi haslayip püre gibi ezip icine ilave edin süt ,tuzmaya sekerinide ekleyip iyice maya eriyen deyince karistirin.
  • Yavas yavas unu ekleyip yugurun .
  • Üzerini kapatip en az 20 dakika hamur dinlensin.
  • Dogranmis maydanaz ve peyniri karistirin.
  • Hamurdan kücük bezeler edip avcunuzda acin ortasina peynirli karisimimdan katip yuvarlak yin.
  • Üzerine ayirdiginiz yumurtanin sariosini sürüp tepspde 10 dakikakadar bekletin.
  • Firinin orta yerine tepsiyi sürüp 175 derecede pisirin.

Tuesday, February 23, 2010

zeytin yagli bakla

zeytinyagli bakla malzeme
  • 2 tane patetes
  • 1 kuru sogan
  • 1,5 kilo haslanmis bakla ici
  • 2 tane havuc
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • 5 yemek kasik zeytin yagi
  • tuz
  • dere otu
  • 1,5 bardak su

hazirlanisi

  • Havucun kabugunu soyun küp dagrayin.
  • Patetesinde kabugunu soyup küp dograyin.
  • Baklayi önceden hafif haslayin.
  • Zeytin yagda sogani pembelesince patetes ve havucu ekleyip 3-4 dakika kariostirip bakla salcasinida ekleyin .
  • Suyunu baharat ,tuzunuda ekleyip tencerenin kapagini kapatin pismeye birakin.
  • Enson dere otunuda ilave edip servise hazir.

Monday, February 22, 2010

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı Muhallebi tarifi




malzeme
  • 500 gram taze kadayif
  • 100 gram tereyag
  • yarim su bardak
  • 1 su bardak ceviz
  • yarim su bardak kabuksuz badem

Muhallebisi için

  • 1,5 kilo süt
  • 1,5 su bardak şeker
  • 1 kutu çig krema (200 ml.)
  • 1 paket vanilya puding tozu(kaynayip hazirlananlardan )
  • 4 ,5 yemek kasik nisasta
  • 1 tane vanilya sekeri

yapilisi

  • Kadayıf, eritilmiş tereyagda rengi dönene kadar orta ateste teflon tavada kavrulur.
  • İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur.
  • Kadayıfın yarısı büyük borcamın altına serilir.
  • Ayrı bir tencerede krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir.
  • Sonradan krema da ilave edilip çırpılır.
  • Borcamin tabanina yarisini kadayifin döseyin.
  • Ben muhallebiyi sicakkan ilave ettim kadayifin üzerine.
  • kalan kadayifida muhallebinin üzerine esit sekilde dökün .
  • Soguyunca servise hazir .
  • Ben ve kizlarim bu tatliyi seviyoruz hem leziz hede cok kalay ayni zamanda hafif bir tatli .

Sunday, February 21, 2010

ücgen manti (köy mantisi )

usaklilarin kulak asi

HAMURU İÇİN malzeme

  • 3 su bardak un
  • su,
  • tuz.

ic harci

  • 1,5 su bardak bulgur
  • 200 gram beyaz yagli peynir

hazirlanisi

  • Bulgurun üzerine 2,5 su bardak haslanmis su katin.
  • Bulgurun üzerini kapatip kabarmasini benleyin yumusacik olunca peyniri icine katin.
  • Hamurumuz yoguralım.
  • Katı bir hamur olacak bezelere ayıralım.
  • Bezeleri tezgahin üzerine un serpip açalım.
  • Kalinligi çok ince olmamalı.
  • Açılan hamuru 3 -4 cm'lik karelere keselim.
  • peynirli bulgur karisimindan 1 er tutam koyup
  • Bir ucun dan diyer tarafa kapatip ücgen sekil verelim .
  • Biz mantiyi haslayinca süzdürdügümüz suyundan 1 bardak kadar ayiriyoruz mantiyi bu suda birakip üzerine tereyag ve sarimsak gezdirip servis ediyoruz .
  • Sarimsakli yogurt veya domatesli sosta nefis olur.

Saturday, February 20, 2010

pitza tarifi

ton balikli pitza
malzeme hamuru icin
  • 450 gram un
  • 1 cay kasik tuz
  • 20 gram yas maya
  • 230 ilik su
  • 2 yemek kasikzeytin yagi

üzerisi icin

  • 1 doze konserve ton balik
  • 1 kuru sogan
  • 1 domates kabugu soyulmus
  • 1 dis sarimsak
  • 1,5 su bardak domates suyu
  • 400 gram pitza kasari
  • 2 tatli kasik pitza baparati

hazirlanisi

  • Hamuru yugurup 4 de bölün yuvarlak beze edip üzerini kapatin
  • Domates suyuna ben az miktar su kattim.
  • Sodani kücük dograyin .
  • Domatesin kabugunu soyup küp küp dograyin sarimsagive baharati karistirin
  • Bezeyi merdaneyle acin ve catalla her tarafina batirin.
  • dometes li karisimda her tarafina esit sekilde dagitin.
  • kasri domatez suyunun üzerine.
  • Baligida en üste ben kalan kasarida üzerlerine dagittim .

Friday, February 19, 2010

5 dakikada zeytinyagli fasuyle

5 dakikada amc de fasüyle
malzeme
  • 1 tane sogan
  • 1 tane havuc
  • 1 kilo taze ayse gadin fasüyle
  • 2 dis sarimsak
  • yarim cay kasik toz seker
  • 2 tatli kasik sebzeli cesni baharatindan
  • yarim cay bardak kadar domates suyu
  • 3 yemek kasik zeytin yag
  • 1 su bardak su

hazirlanisi

  • Tüm malzemeleri yikayip dograyin baharat yagini ve suyunu katip bisirin
  • amc nin düdüklü tenceresinde 5 dakika sonra ocagi kapatip bekleyin tencerenin icindeki buhar cikan deyince
  • Ben uzun süredir düdüklü tencerede pisiriyorun illenefis oluyor.

Thursday, February 18, 2010

KATMER POGCA

KATMER POGCA
malzemeler
  • 1 su bardak süt
  • 1 çay bardak sıvı yag
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 20 gr yaşmaya
  • 2 çay kaşık tuz
  • 2 çay kaşık tozşeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık
  • 3,5 su bardak un

Arasına

  • 75 gr tereyag (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 250 gram kadar kiyma
  • 1 kuru sogan
  • maydanoz
  • 2 kasik domates salcasi
  • 1 dis sarimsak
  • kurunane ,tuz,kimyon
  • Kiymayla sovani tavada kavurdum salcasini ve diyer malzemeleri de ekleyip 3-4 dakika karistirdiktan sonra sogumaya birakin.

Yapılışı

  • Mayayı çok az ılık suyla eritin
  • Ilık süt, sıvıyag , tuz, şeker, yumurta akı ve un nu yavas yavas ilave edip yumusak bir hamur yugurun
  • Hamuru en az yarim saat pamurun üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
  • Hamuru 8 parçaya ayırdım.
  • Her parçayı açıp, üzerine yumuşak tereyagından üzerine sürün
  • Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayin
  • En üsttekine yag sürmeyin
  • Üst üste koyup merdaneylen aca bildiginiz karadar acin.
  • Bir ucuna kimali harcan koyup kasikla3 parmak enliliginde kiymayi yayin
  • Sarin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin
  • Sekli arzunuza gore yapin uzun ,uzun yapip ortadan 2 ye böle bilirsiniz hem piratik hem nefis pogcalar

Wednesday, February 17, 2010

tuzlu kek

Misir unlu tuzlu kek

malzeme
  • 1,5 bardak misir unu
  • 1,5 bardak un
  • 200 gram beyaz peynir
  • 4 tane yumurta
  • yarim su bardak ceviz
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 cay kasik zuz
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber
  • 1 sap taze dere otu
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 tane kabartma tuzu

hazirlanisi

  • Yumurta, aycicek yag ve yogurdu cirpin.
  • peyniri küp ,küp dilimleyin dere otunu da dograyin cevizi dise dokunur sekilde ezin.
  • Diyer malzemeleri de ekleyip karistirin.
  • Yaglanmis tepsiye kivami katip 170 derecede pisirin .
  • Üzeri nar gibi oluncaya kadar

Tuesday, February 16, 2010

KEK _KEK _KEK

cikolatali kek
malzeme
  • yarim su bardak ay cicek yagi
  • 2 yemek kasik tereyag
  • 1 su bardak süzme yogurt
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak pudra sekeri
  • 4 tane yumurta
  • 1 limonun kabugu
  • 3 su bardak un
  • yarim su bardak findik cekilmis
  • yarim su bardak cikolata kiriklari

hazirlanisi

  • Yumurtayi pudra sekeri ile iyice cirpin.
  • Yag ve margarini ekleyip devam cirpin.
  • Diyer malzemeleri ekleyip iyice cirpin.
  • Kalibi yaglayin kalibin icine findik serpin ve hamuru kaliba döküp 170 derecede pisirin.

Monday, February 15, 2010

KIYMALI MAKARNA

kiymali makarna malzeme
  • 250 grammakarna
  • 1 tane kuru sogan
  • 3 yemek kasik ay cicek yagi
  • 200 gram kiyma
  • 3 yemek kasik domates salcasi
  • 4-6 yaprak nane taze
  • 1 dis sarimsak
  • 1 cay kasik kimyon
  • 1 tatli kasik kara biber

hazirlanisi

  • Makarnayi haslayin.Sogani soyun ve krendeleyin yagikatip soganlar pembelesince kiymayi ilave edin 3-5 dakika kavurun salca sarimsagi da icine katin 1 cay bardak su ilave edin .
  • Baharatlarini nanesini ince cik icine dograyin pisince servise hazir
  • Ben süzdürdügüm makarnamla sosu karistirdim .

Saturday, February 13, 2010

pirinc pilavi kiremali tarifi

KIREMALI PIRINC PILAVI
malzeme
  • 2 su bardak kafrengi natur pirinc
  • 2 bardak su
  • 1 yamak kasik limon suyu
  • 2 yemek kasik tereyagi
  • yarim bardak ciy kirema
  • 50 gram kasar
  • 2 tatli kasik vegate sebzeli cesni

hazirlanisi

  • Pirinci yikayin ve 5 dakika kadar suyun icine islayin.
  • Pirincin suyunu süzdürün.
  • Tere yagi teflon tencedede pirincler 2-3 dakika orta ateste karistirin.
  • Ilik suyunu ciy kiremayi ,baharatini ve limon suyunu ekleyip karistirin
  • Tencerenin kapagini kapatin ocagin altini endüsük isiya.
  • 15 -20 dakika sonra kasar icine karistirip ocagin altini hemen kapatin.
  • Tencerenin kapagini kapatip 10 dakika dinlensin.

Friday, February 12, 2010

cikolata tarifi

CITIR ;CITIR CIKOLATA

malzeme
  • 2 su bardak kelogs
  • yarim cay bardak badem
  • yarim cay bardak ceviz
  • 3-4 dilim beyaz cikolata
  • 1 paket cikolata eritilip pastalarin üzerine kullanilanlardan (sütlü cikolata ve kara cikolata )

hazirlanisi

  • Ceviz ,badem ve cikolatayi karistirin ben tarifin iki katini kullandim yarisini kara cikolatali yaptim.
  • Cikolatayi eritip iyice karistirin keloslu karisimi ilekaristirin üzerine beyaz cikolatayida eritip gezdirin.
  • Tepsinin üzerine firin kegidinin üzerine 1 er tatli kasik koyun.
  • Balkonda sogumaya birakin.
  • Hem cok kolay hemde nefis bir lezlet


Thursday, February 11, 2010

SEVDIZAN Osmanli tatlisi

Sevdizan tatlisi

malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 150 gram pudra sekeri
  • 100 gram tereyagi
  • yarim limon suyu ve kabugu
  • yarim cay bardak badem
  • 100 gram irmik
  • 75 gram un

surubu icin malzeme

  • 150 gram seker
  • 50 gram bal
  • 1 cay bardakyarim limon suyu

hazirlanisi

  • Yumurtanin beyazini ayirin.
  • Sarisini pudra sekerle kasikla cirpin.
  • ilik yagi yavasca ekleyin yavas yavas cirpin telle
  • Limonun suyunu ve rendelediginiz kabugunu ilave edin.
  • Irmik ,badem ve unuda katip cirpin.
  • Yumurtanin beyazinina 1 tutam toz seker katip iyice cirpin kar beyaz oluncaya kadar.
  • Cirptiginiz malzemenin üzerine yumurta beyazini yavas yavas hem cirpin icine ilave edin.
  • Tepsiyi yaglayip unlayin harcinizi icine katip 20 dakika 180 derecede pisirin. .
  • Serbetini hazirlayin seker su bal limon suyunu karistirip kaynatin..
  • Firindan tatli cikinca üzerine kasikla serbeti gezdirin.
  • Tatli yaklasik 1,5 santim kalinliginda bir tatli .
  • Kücük bir lokmalik dilimleyin.Nefis bir tat cok hafif limonun belki yogun aromasi sayesinde
  • Osmanli tatlilarindan SEVDIDZAN diye geciyor ismi Bosnalilarin hala yaptiklari bu tatli eski türkler tarafindan balkan zamanlarinin bir tatlisi .
  • Kitaptaki yaziyi sizlen paylastim .
  • icinde tarifin badem yok ben kattim bu sefer bademsizde nefis birtat

Wednesday, February 10, 2010

FIFINDA PATETES ve Çiğ köfte tarifi

Firinda patetes
malzeme
  • 2 tane sogan
  • 2 paket ciy kirema (400 gram)
  • 6-7 tane orta boy patetes
  • yarim demet maydanoz
  • 1 sap dere otu
  • 1 dis sarimsak
  • 3 tatli kasik vegata sebzeli cesni
  • 1 su bardak kasar
  • 1 kasik un
  • 1 tane yumurta

hazirlanisi

  • Soganin kabugunu soyup yagi ekleyip pembelesinceye kadar kavurun.
  • Ocagin üzerinden alin icine ciy kirema,yumurta ,baharat ve sarimsakekleyip soganla iyice tellen cirpin.
  • Ocagin altini tekrar acin 2-4 dakika kaynamaya baslayinca ocagin altini kapatin.
  • Maydanoz ve dere otunu dograyin patetesi tepsinin icine alin maydanaz ve yarim bardak kasarla karistirin.
  • Hazirladiginiz kiremali karisimida tepsiye katip icice karistirip üzerine yarim bardak kasari sepileyip 170 derece firinda 15 - 20 dakika kasar pembelisinceye kadar pisirin .
  • Hem kolay hemde nefis bir lezlet afiyetler olysun
  • Patetesleri haslayin kabugunu soyup kücük dilimleyin.
Cig köfte

malzeme
  • 500 gram yagsız dana kıyması
  • 2 adet sogan
  • 1.5 su bardak köftelik bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • sesil sogan 4 sap
  • Yeşil salata ya da marul
  • 1 ,5 limon
  • 2 kasik biber salcasi
  • yarim cay bardak aycicek yagi
  • 2 dis sarimsak
  • 3-4 tane buz
  • Yenibahar, karabiber, tuz ,isot,ve kırmızı biber

hazirlanisi

  • Soganı ve sarımsagı incecik olması için robottan geçiriyoruz..
  • Maydanoz ve sogani incecik dogruyoruz.
  • Kiymayi ,salcayi ve baharat lari ekleyip 10-15 dakikakadar yugurun.
  • Bulgurunu hazirladiginiz sogani ekleyin limonunu ortadan 5-6 dilimlere bölüp icine atin
  • Yugururken arasira buzdan 1 tane katip uzun bir süze en at 45 dakika yugurun .
  • Kivamina gelince marul haric hazirladiginiz yesillikleri icine katip 3-4 dakika kadar yugurun ve elinizle kücük parcalar sikip servise hazir afiyetler olsun
  • Biz cok beyendik nefis oldu .

Tuesday, February 9, 2010

Puddig fisneli streusel pasta

Pudding Fisneli Streusel Pasta


malzeme
  • 190 gram un
  • yarim paket yas maya (20 gram )
  • 30 gram toz seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 cimcik tuz
  • 1 tane yumurta
  • 100 ml süt
  • 25 gram margarin erimis

üzerindeki streusel malzeme

  • 35 gram un
  • 75 gran toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 100 gram margarin
  • Dondurmalarain üzerine katilan fisneli karisim hazir

icinde ki kirema

  • 1 paket vanilyali puding tozu
  • 25 gram seker
  • 300 ml portakal suyu
  • 200 gram hazir kirem taze (schmand )(kiremsantiden daha koyu )

hazirlanimi

  • Unu eleyin mayali hamurunuzu malzemelerle yugurun.
  • mikserle yugursaniz en az 5 dakika orta ayarda yugurun.
  • Mayalanmasi icin 20 dakika üzeri kapali dinlensin.
  • Streusel üzerinin yag ,un seker ve vanilya sekeri elinizle karistirin hazirlayin.
  • Portakal suyunu seker ve puding tozunu karistirin iyice orta ateste puding kivamina gelinceye kadar karistirin .
  • Atesten alinca icine kiremayi katip cirpin .
  • tepsiye hamuru elinizle esit sekilde yayin.
  • Hamurun üzerine üzerine hazirladiginiz pudinggi tatli kasigi ile sirayla fisneli karisimla tamamlayin.
  • Puding ve fisnenin üzerine streusel le tamamlayin .
  • 180 derecede 25 dakika pisirin nefis bir tat

Monday, February 8, 2010

FISTIKLI FINDIKLI UN HELVASI

UN HELVASI
Malzeme
  • 500 gr. un
  • 600 gr toz şeker
  • 1 su bardak aycicek yagi
    50 gr. fıstık
  • 50 gram kabuksuz findik
  • yarim litre kaynamis su

Yapılışı

  • 500 gr un 1 su bardak yag ile pembeleşinceye kadar kav­rulur.
  • Fıstık ilave edilir. Fıstıklar da pembeleşinceye ka­dar kavurmaya devam ettikten sonra ayrı bir kapta yarım litre kaynatilmis su sekerle cirpilir
  • Helvaya ilave edilir karıştırılır sürekli tahta uzun kasikla elinize dikkat edin sicramalar olbiliyor
  • kivamina gelince kasikla alip cervis tabagina koyup afiyetle yiyin
  • Ben sicak daha cok seviyorum un helvasini.

Sunday, February 7, 2010

gül tatlisi ve nimlenmisim

GÜLTATLISI 2 RENKLI

malzeme
  • 125 gr. oda ısısında tereyagı
  • 1 tane yumurta
  • 1 cay bardak sıvıyag
  • 2 yemek kasik süzme yogurt
  • 3 yemek kasik irmik
  • yarim su bardak pudra şekeri
  • 1 yemek kasik limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeleme çay kasik karbonat
  • 1 su bardak nisasta
  • 2 su bardak un
  • 2 yemek kasik kakao


serbeti için

  • 3 su bardak tozşeker
  • 4 su bardak su
  • yarım limonun suyu

Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayın.
  • Bunun için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limonunu ilave edin.
  • Serbetini ilikmaya birakin.
  • Hamurrunu kakao haric önce sivilari karistirin soran un ,nisasta ve karbonatinida ekleyip iyice yugurun.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Hamuru esit sekilde 2 ye bölün hamurun 1 risine kakao yu katip iyice yugurun
  • Merdane ile beyaz hamuru yarım cm kalınlığında açın.
  • Bir çay bardak ile yuvarlaklar kesin.
  • Fotografta görüldügü gibi 4 tane yuvarlagi üst üste bindirin.
  • Aralarından bir yuvarlayin bikakla kesip tepsiye siralayin 170 derecede pisirin .
  • Ilik serbeti üzerine döküp 15 dadi kadar sonsa üzerlerine ceviz veya findikla servise hazir.
  • Ben ceviz kullandim hem cok piratik hede nefis bir tatli afiyetler olsun

NIMLEDI ARKADASIM BENIDE http://www.cemilecelezzetler.com/

Cevap veriyorum cemile arkadasimin sorularina sorularina

  • Bloğunuzu ne zaman açtınız ?
  • 09.11.2008 da ilk tarifimi paylastim.
  • Bloğunuzda işlediğiniz konular nelerdir?
  • Tariflerim ve nimlere cevap
  • Bloğunuzla ilgili düşünceleriz?
  • seviyorum paylasmak güzel.
  • Bloğunuzda yazdığınız ilk yazı hangisidir?
  • tarif haric kizimin dogum günü
  • Sizi izlemeye alan ilk kişi kimdi?
  • bülbülün yeri
  • İlk yorumu yazan kişi kimdi?
  • enistem
  • En çok yorum alan yazınız hangisi?
  • kizimin dogum günü
  • Beğenildiğini düşündüğünüz yazınız?
  • yemek blogu oldugu icin baska seyleri yayinlamamaya özen gösteriyorum
  • Tarafınızdan düzenlenen etkinlik var mı?
  • hayir
  • Katıldığınız etkinlikler?
  • calisiyorum katilmaya zaman zaman
  • 1OO'ün katlarında ki üyeleriniz ?
  • 259 izleyicim var
  • Toplam yazı adediniz?
  • 335 kayit adetim var ama ben bazi zaman lar 3-4 tarifi bir kayitta da verdigim cok oluyor
  • Her gün ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınız?
  • o gün yeni kayit etmis arkadaslarimi genelde ziyaret ediyorum.
  • Bloğunuzun size kazandırdıkları nelerdir?
  • deyerli arkadaslar , doslar ve yeni tarifler

Saturday, February 6, 2010

citir ,citir cilekli puding

CILEKLI PUDING CITIR CITIR




malzeme 6 ti kisilik

  • 1 lire süt 2 pket cilek aromali puding tozu
  • 4 yemek kasik seker
  • 1 cay bardak beyaz cikolata
  • yarim su bardak citir kelogs
  • yarim cay bardak ceviz cekilmis
  • yarim cay bardak badem kabuksiz cekilmis
  • yarim cay bardak findik

hazirlanisi

  • Beyaz cikolatayi mikrovelede eritin.yada kasenin icine cikolayi alin tencereye az miktar su katin kaseyi tencerenin icine ocagin atesini acip erite bilirsiniz.
  • Ceviz ,badem,findik ve kelogsun üzerine erittiginiz cikolatayi kasikla hertarafina gezdirin .
  • En az 3-4 dakika sogusun citir citir olsun.
  • Kaselerin tabanina 1 er yemek kasik cikolatali karisimdan katin.
  • 1 litre süt ve sekeri 2 paket puding tozunu cirpin ocagin altini orta atese acip karistirin kaynayincaya kader.
  • Kaselerin citirin üzerine 1 er kepce cilek aromali pudin ilave edin.
  • Üzerine pudingin yine citir karisimdan.
  • 15-20 dakika soguk bir yerde kaseler bekletip tabaklarin üzerine ters cevirin .
  • Nefis cok hafif bir tatli afiyetler olsun.

Friday, February 5, 2010

CEVIZLI CIKOLATA PASTA




malzeme
  • 175 gram margarin
  • 100 gram toz seker
  • 100 gram ceviz
  • 1 pket vanilya sekeri
  • 3 tane yumurta
  • 200 gram un
  • 1 pket kabartma tozu
  • 50 ml süt
  • 80 gram cikolata kiriklari

ic kiremasi icin

  • 1 paket cikolatali pasta kirema tozu (paradis creme cikolatali Tarifine göre sütle cirpip hazirlayin soguk sütle cirpin.)
  • yarim su bardak cekilmis ceviz
  • kekin ortasindan cikan kisim

hazirlanisi

  • Margarini ikl önce iyice cirpin mikserle.
  • Seker ,vanilya sekeri de katip devam cirpin.
  • Yumurta ,caviz ,sütüde ekleyip cirpma islemine devam.
  • Un ve kabartma tozunu karistirip eleyin devam cirpin.
  • en son cikolata kiriklarini katip kasikla karistirin iyice .
  • Kivami 26 santimlik patta kalibina yag sürün unlayin ciptiginiz kivami icine katip 160 derecede 50 -60 dakika pisirin.
  • Pudingin arkasinda tarifine göre soguk süt ile cirpin en az 10 dakika buz dolabinda bekletin.
  • Keki firindan cikinca sogumaya birakin.
  • Bicakla ortsinikesin cemberine 1 santim pay birakip kesip kasikla orta kismini cikartin tabanini sakin zedelemeyin en az 1 santim brakin.
  • Buzdolabindan pudingin icine cekilmis cevizi ve kekten ayirdiginiz bölümümden 1 cay bardak kadar uvalayip pudinge katin.
  • iyice kasikla karistirip bosalttiginiz kekin icine doldurun.
  • Kalan keki uvalayip pastanin üzerine.
  • Yarim saat kadar bekletin servise hazir.
  • Hem nefis hede cok kolay bir kek simdiden afiyet olsun

Thursday, February 4, 2010

KOLAY BAKLAVA TARIFI






Kolay Baklava (Hazır Baklavalik Yufka )
Malzemeler
  • 1 paket hazir baklavalik yufga (700 gram kadar )
  • 400 Gr. Tereyag
  • 2,5 su bardak ceviz

Şerbeti

  • 3,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 6 damlaLimon

serbeti iyice kaynatin

Hazırlanışı

  • Fırın tepsisini yaglayıp ilk yufkayı bütün olarak tepsiye yayıyoruz.
  • Daha sonra diger her 3 yufgada bir tere yag ve ceviz ici sepiliyoruz.yufkaların arasina ceviz esit sekilde serpiyoruz yufga biten degince bu islem devam ediyor
  • Son yufgayi en üst yufkayı tepsimizin büyüklüğünde kesiyoruz.
  • Baklavamızı dilediğimiz şekilde dilimleyerek üzerine eritilmiş tereyag gezdiriyoruz.
  • 170 derecede ayarlanmış fırında üzeri nar gibi olunca ilik serbeti baklava 15 dakika iliyinca üzerine döküyoruz .
  • Nefis bir tat bundan sonra hazir yufgayla baklavayi yapacagim sevgiler

Wednesday, February 3, 2010

zeytin yagli bakla ,pancar salatasi, makarna salatasi

zeytin yagli bakla



malzeme
  • 1 kilo baklanin ici
  • dere otu
  • 2 tane sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 4 yemek kasik zeytinyagi
  • tuz
  • kirmizi pul biber

hazirlinisi

  • Soganin kabugunu soyup dograyin
  • Zeytin yagda soganlar pembelesin ceye kadar kavurun
  • Baklayi katin icine sarimsak tuzunu pulbiberide ekleyip orta ateste pisirip
  • soguyunca üzerine dere otu servise hazir

pancar salatasi

malzeme
  • 1 tane pancar konservesi 700 gram kavanoz
  • 1 dis sarimsak
  • 100 gram ciy kirema
  • 500 gram süzme sogurt
  • tuz
  • dere otu

hazirlanisi

  • Pancarrin suyunu süzdürüp incecik dograyin.
  • Yogurt ,tuz ,sarimsak ve ciy kiremayi iyice cirpin .
  • Pancari yogurdun icine karitirip servis tabagina alin .
  • Dere otunu üzerine nefis bir salata

Makarna salatasi tavuk etli

malzeme

  • 1 tane tavuk göysü
  • 4 yemek kasik mayonez
  • 1 dis sarimsak
  • 2 su bardak süzme yogurt
  • 1 cay kasik tuz
  • 1 cay bardak cekilmis ceviz
  • 2 tatli kasik limon suyu
  • 1,5 bardak makarna
  • maydanoz,dere otu

hazirlanisi

  • Makarnayi haslayin suyunu süzdürüp sudan gecirin.
  • Tavuk göysünü kaynatin soguyunca kücük ,kücük dilimleyin.
  • yogurt ,mayonezi iyice cirpin.
  • icine ccekilmis ceviz ,limon suyu ve maydanazdan az miktarda icine yikayip dograyin
  • Tuzunu da katip iyice cirpin ve makarna ile harmanlayin.
  • Servis tabagina alib üzerine kalan ceviz ve dere otu ile tamamlayin .