Cevriye ablamdaydik ellertine saglik .Hamarat bayanlarin icinde bas siradadir kendisi becerikli hamarad ne deyeyimki ellerine emegine saglik Allahim sofrasindan bereketi evinde huzuru hic eksik etmesin
Hashasli ve ispanakli gözleme
malzeme
- 3 tane haslanmis patetes
- 1 su bardak aycicek yagi
- 1 su bardak ilik süt
- 2 tane yas maya
- 1 tatli kasik seker
- 1 cay kasik tuz
- aldigi kadar un
- üzerine yumuta sarisi
hazirlanisi
- Patetesi haslayip soyun .
- Sütü yagi patetesi mayayida katip iyice karistirin patetesler kay bolanna kadar.
- Ununu yavas yavas ekleyip tuzunu katip yugurun yumusak bir hamur .
- Kücük kücük yuvarlayin üzerine yumurta sürüp 170 derece firinda fisirin.
malzeme
- 1 kg un
- 2 tane yumurta ( sarisi üzerine)
- 1 corba kasigi sirke
- 1 tane kadar yaş maya
- 1 tatli kasik seker
- 3 su bardagı ılık süt
- 1 çorba kaşık tuz
- 3 çorba kaşık pekmez
- 1 su bardak susam
Hazirlanisi
- Bir su bardak ılık suda önce mayayı eritin. Süt ,maya ,sirke, yumurtanin beyazini,tuz ve seker yi iyice maya eriyince yavas yavas unu ilave edip yugurun.
- Hamuru yugurup üzerini kapatin.
- Kabarması için 3 saat kadar bekletin.
- 1 su bardak ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin.
- 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabagin icine koyun.
- Hazırladıginiz simitleri hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece firinda pisirin.
Ay cörekler kasarli
malzeme
- yarim su bardak ay cicek yagi
- 1 su bardak süt
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 1 su bardak kasar
- 1 tane yumurta
- 1 tutam tuz
- aldigi kadar un
hazirlanisi
- Yag ve sütü derin bir kabin icine alin.
- Yumurtayi ve mayayi katip maya eriyen deyince cirpin.
- Kabartma tozunu ve kasarin yarisini katip yavas yavas unu ila ve ederek yugurun .
- Yumusak bir hamur olmali .
- Hamur yarim saat kadar dinlensin.
- Parcalara koparip ay sekli varin .
- Tepside iyice kabarsin 15 -20 dakika bekletin önceden isitilmis firinda
- Üzerine yumurta sarisi ve kasar 170 derece firinda pisirin
No comments:
Post a Comment