Friday, August 28, 2009

Un helvasi ,Hini sote, Kizartma ve salata


UN HELVASI CEVIZLI
malzeme

  • 3,5 su bardak un
  • 1 kase ceviz dise dokunur kirilmis
  • 1 su bardak aycicek yagi

serbeti

  • 1 litre su
  • 1 kilo toz seker

Su ile sekeri iyi ce kaynatin

yapilisi

  • Teflon derin bir tencereye yagi ve unu koyup kisik ateste yavas yavas tahta kasikla karistirin.
  • cevizide ilave edip 3-4 dakika cevizle beraber karistirip hazirladiginiz serbeti yavas yavas ilave edin bir taraftanda uzun bir tahta kasikla karistirin.
  • Dondurma kasigiyla alip servis yapin .
  • Un helvasini Cevriye ablam yapti ve bana getirdi ellerine saglik nefis bir tatli .
HINDI SOTE VE BASMATI PIRINC PILAVI
malzeme

  • yarim kilo hindi eti
  • 4 adet yesil sivri biber
  • 1 adet kuru sogan
  • 6 adet domates
  • 3 yemek kasik siviyag
  • tuz
  • karabiber
  • 2 dis sarimsak

yapilisi

  • Eti kus basi dograyip teflon tencerede yagi da koyup iki ,üc dakika tahta kasikla cevirin .
  • Üzerine dogradiginiz sogani ,biberi kabugunu soyup rendelediniz domatesleriri ilave edin.
  • Sarimsagini ,karabiberinive tuzunuda ilave edip yarim cay bardagi su ilave edin .
  • Kapagi kapali pisirin.

Yanina seriyeli pirinc pilavi `ni pisirdim .

SOSLU HAVUC VE BIBER KIZARTMASI


malzeme

  • 4 adet havuc kabugu soyulup ince dilip kizartin
  • biberleri nortadan bölüp kizartin
  • Biberleri havuc tan sonra kizartin havuca aciligi gecmesin.

sosu

  • 1 paket rendelenmis domates suyu
  • 3 dis sarimsak
  • 2 yemek kasik sivi yag
  • tuz 1 tatli kasik nane

Tencereye kayup kapaginida örtüp iyice kaynatin .Stap mikserden gecirirseniz dahada güzel oluyor.


MEVSIM SALATASI


malzeme

  • yarim marul
  • 1 tane domates
  • maydanaz
  • 1 tane salatalik
  • 2 tane yesil sogan
  • 4 yemek kasik haslanmis misir
  • 3 yemek kasik zeytin yagi
  • yarim limon suyu
  • tuz


No comments:

Post a Comment