UN HELVASI CEVIZLI
malzeme
- 3,5 su bardak un
- 1 kase ceviz dise dokunur kirilmis
- 1 su bardak aycicek yagi
serbeti
- 1 litre su
- 1 kilo toz seker
Su ile sekeri iyi ce kaynatin
yapilisi
- Teflon derin bir tencereye yagi ve unu koyup kisik ateste yavas yavas tahta kasikla karistirin.
- cevizide ilave edip 3-4 dakika cevizle beraber karistirip hazirladiginiz serbeti yavas yavas ilave edin bir taraftanda uzun bir tahta kasikla karistirin.
- Dondurma kasigiyla alip servis yapin .
- Un helvasini Cevriye ablam yapti ve bana getirdi ellerine saglik nefis bir tatli .
malzeme
- yarim kilo hindi eti
- 4 adet yesil sivri biber
- 1 adet kuru sogan
- 6 adet domates
- 3 yemek kasik siviyag
- tuz
- karabiber
- 2 dis sarimsak
yapilisi
- Eti kus basi dograyip teflon tencerede yagi da koyup iki ,üc dakika tahta kasikla cevirin .
- Üzerine dogradiginiz sogani ,biberi kabugunu soyup rendelediniz domatesleriri ilave edin.
- Sarimsagini ,karabiberinive tuzunuda ilave edip yarim cay bardagi su ilave edin .
- Kapagi kapali pisirin.
Yanina seriyeli pirinc pilavi `ni pisirdim .
SOSLU HAVUC VE BIBER KIZARTMASI
malzeme
- 4 adet havuc kabugu soyulup ince dilip kizartin
- biberleri nortadan bölüp kizartin
- Biberleri havuc tan sonra kizartin havuca aciligi gecmesin.
sosu
- 1 paket rendelenmis domates suyu
- 3 dis sarimsak
- 2 yemek kasik sivi yag
- tuz 1 tatli kasik nane
Tencereye kayup kapaginida örtüp iyice kaynatin .Stap mikserden gecirirseniz dahada güzel oluyor.
MEVSIM SALATASI
malzeme
- yarim marul
- 1 tane domates
- maydanaz
- 1 tane salatalik
- 2 tane yesil sogan
- 4 yemek kasik haslanmis misir
- 3 yemek kasik zeytin yagi
- yarim limon suyu
- tuz
No comments:
Post a Comment