RAFFELLO LU YAS PAST
malzeme
- 250 gram raffello
- 2 tane kirem santi
- 400 ml soguk süt
- 4 tane vanilya sekeri
- 350 gram labne peynir
- 1 cay bardak hindistan cevizi
- 3 lü hazir kek
hazirlanisi
- Üzerine icin raffello ayirdiktan sonra raffaellolri rondaylan ezin .
- Kirem santi ile soguk sütü cirpin .
- Vanilya sekeri ,labne peyniri icine ilave edip karistirin .
- Rondadan gecirdiginiz raffelloyu da ekleyip iyice cirpin .
- Kek hazir satiliyor kekleri arasina harcinizda sürüpn.
- Üzerinide kalan kivamlan hertarafini kapatin .
- Hindistan cevizini hertarafina sepileyin .
- Ayirdiginiz raffello lari koyun .
- Buz dolabinda 2-3 saat bekletin .
- Hem cok hafif lezletli ve cok kolay yapilimi
- Afiyet olsun
MERCIMEK KÖFTE
malzeme
- 1 su bardak mercimek
- 1,5 su bardak ince bulgur
- 1 tane kuru sogan
- maydanoz
- 2 kasik aci biber salcasi
- 2 dis sarimsak
- 1 tane limon
- 4 yemek kasik aycicek yagi
yapilisi
- Mercimeyi yikayip üzerini 2 parmak gecesiye su koyup haslayin
- Sogani incecik dograyip sivi yagda pembelesinceye kadar kavurun
- Maydanozu incecik kiyin
- Mercimeyi derin bir kaba alin ve üzerine bulguru ila edip karistirin bir kasik yardimiylan üzerini kapatin .
- Bulgur iyice kabarinca sguyunca üzerine maydanoz ,sogan salca ,tuzunu ve limon suyunu sikip iyicene elinizle yugurun
- Avucunuzla köfte sekli verin
- Benim her zamanki yaptigim mercimek li köfte tarifim
- Cok nefis ve piratik afiyet olsun
KAKAO LU PUDING
malzeme
- 1 litre süt
- 1 paket ciy kirema (200ml)
- 4 corba kasigi kakao
- 100 gram tere yagi
- 2 tane vanilya sekeri
- 10 carba kasik seker
- 1 cay bardagi pirinc unu
- 1 cay bardagi bugday nisastasi
- üzeri icin badem ve cikolata kiriklari
hazirlanisi
- Tencereye sütü ve kiremayi ilave edin.
- Nisastalarive kakaoyu da ilave edip iyice tel cirpma ile cirpin topac kalmasin.
- Ocagin altini orta ayara acip diyer malzemeleride katip devamli karistirip pisirin.
- Kepceyle kaselere koyup üzerlerine badem ve cikolata kiriklari .
- Cocuklar icin mükemmel bir tat .
- 5 kisilik bir tarif
AFIYETOLSUN
No comments:
Post a Comment