SUCUKLU KURU FASÜLYE
malzeme
- 3 su bardak kuru fasülye
- 1 tane kuru sogan
- 1tane yesil sivri biber
- yarim kangal sucuk
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- 1 yemek kasik domates salcasi
- kara biber
- segzeli tuz ot
- aycicek yagi 1 dis sarimsak
yapilisi
- Kuru fasülyeyi aksamdan islatin .Tencerese su kayup haslayin .
- tenceraye yag koyup sogani ve biberi sogan pembelesen deyince karistirin
- Sucugu kücük ve ince sekilde dograyin.
- Sucugu da ilave edip karistirin
- Salcasini ,sarimsagini baharatlarini da ekleyin.
- Hasladiginiz fasülyeyi de ila ve edip üzerine 2 su bardak su ilave edin .kaynayinca ocagin altini kapatin
malzeme
- yarim paket makarna
- 2 dilin tavuk gögsü
- 1 su bardak kasar
- yarim su bardak bezelye
- 200 gram ciy kirema
- yarim su bardak misir
- yarim su bardak mantar
- yarim su bardak havuc
- karni baharin 4 /1
- margarin
yapilisi
- Makarnayi haslayip suyunu süzdürün.
- Mantar haric tüm segzeleri hafif haslayin.
- Teflaon tavaya yag kayup tavuk etini küp,küp dagrayip pembelesince pisirin.
- Hasladiginiz sebzeleri de ilave edin tuzunuzu sarimsagi 1 paketciy kiremayida ilave edin kahta kasikla bir güzel karistirin.
- Ocagin altini kapatin.
- Derin firin tepsiniz `zin icine hasladiginiz makarnayi ve hazirladiginiz sebzeli karisimi da ila edin .
- Üzerine rendelenmis kasar .Firinda 10 -15 dakika kasarin pembe olmasi kafi .
No comments:
Post a Comment