Wednesday, September 2, 2009

KURU FASÜYLE VE SEBZELI MAKAR NA


SUCUKLU KURU FASÜLYE
malzeme

  • 3 su bardak kuru fasülye
  • 1 tane kuru sogan
  • 1tane yesil sivri biber
  • yarim kangal sucuk
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • kara biber
  • segzeli tuz ot
  • aycicek yagi 1 dis sarimsak

yapilisi

  • Kuru fasülyeyi aksamdan islatin .Tencerese su kayup haslayin .
  • tenceraye yag koyup sogani ve biberi sogan pembelesen deyince karistirin
  • Sucugu kücük ve ince sekilde dograyin.
  • Sucugu da ilave edip karistirin
  • Salcasini ,sarimsagini baharatlarini da ekleyin.
  • Hasladiginiz fasülyeyi de ila ve edip üzerine 2 su bardak su ilave edin .kaynayinca ocagin altini kapatin
SEBZELI MAKARNA
malzeme
  • yarim paket makarna
  • 2 dilin tavuk gögsü
  • 1 su bardak kasar
  • yarim su bardak bezelye
  • 200 gram ciy kirema
  • yarim su bardak misir
  • yarim su bardak mantar
  • yarim su bardak havuc
  • karni baharin 4 /1
  • margarin

yapilisi

  • Makarnayi haslayip suyunu süzdürün.
  • Mantar haric tüm segzeleri hafif haslayin.
  • Teflaon tavaya yag kayup tavuk etini küp,küp dagrayip pembelesince pisirin.
  • Hasladiginiz sebzeleri de ilave edin tuzunuzu sarimsagi 1 paketciy kiremayida ilave edin kahta kasikla bir güzel karistirin.
  • Ocagin altini kapatin.
  • Derin firin tepsiniz `zin icine hasladiginiz makarnayi ve hazirladiginiz sebzeli karisimi da ila edin .
  • Üzerine rendelenmis kasar .Firinda 10 -15 dakika kasarin pembe olmasi kafi .

No comments:

Post a Comment