MIDYE TATLISI
malzeme
- 1 yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 çay bardak sıvıyag
- 1 çay bardak süt
- 1 fiske tuz
- alabildiği kadar un
- 1 tatlil kasik seker
- iç harcı için:1 su bardak iri çekilmiş ceviz
- Serbeti için:3,5 su b. su 3,5 su b. tozşeker yarım limon
Hazırlanışı
- İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp sogumaya bırakın.
- Malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve muşak bir hamur olacak.
- Hamuru 20dk dinlendirin.
- Daha sonra azar azar un ilave edilir.
- Hazırlanan hamur 3 tane bezeye bölünür.
- Bezeler nisastalanir ve üst üste konunup merdaneyle acilir .
- Rulo yapilir .
- 20 tane kesip elinizle bira bastirip yuvarlak yapin .
- iclerine ceviz 2 tatli kasik kayup kapatin yaglanmış tepsiye dizlir.
- Üzerine eritilmiştereyagı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Pişen tatlı fırından çıkan tatlı sıcak şerbet soguk olacak şekilde şerbeti üzerine dökülür.Tarifi arkadasim dan aldim . http://pembetatlar.blogspot.com/
malzeme
- 1 su bardak irmik
- 2 su bardak un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 4 tane yumurta
- 1,5 bardak yogurt
- 1 bardak aycicek yagi
- yarim su bardak incir receli
- 1 su bardak badem kiriklari (üzeri icin yarim cay bardagi ayirin )
serbeti icin
- 3 bardak su
- 2,5 bardak seker
- yarim limon
hazirlanisi
- Serbetini hazirlayin suyu sekeri ve yarimlimonu katip kaynatin.
- Yurtalari yogurtla beraber iyice cirpin.
- Diyer malzemeleride katip iyice devam cirpin.
- Firina 175 dereceye verin.
- serbeti ilik tatli firindan cikin ca üzerine dökünüz .
- Incir tadi cok yogun ve leziz bir tatli
No comments:
Post a Comment