Sunday, September 13, 2009

midye tatlisi - incir tatlisi

MIDYE TATLISI

malzeme

  • 1 yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 çay bardak sıvıyag
  • 1 çay bardak süt
  • 1 fiske tuz
  • alabildiği kadar un
  • 1 tatlil kasik seker
  • iç harcı için:1 su bardak iri çekilmiş ceviz
  • Serbeti için:3,5 su b. su 3,5 su b. tozşeker yarım limon

Hazırlanışı

  • İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp sogumaya bırakın.
  • Malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve muşak bir hamur olacak.
  • Hamuru 20dk dinlendirin.
  • Daha sonra azar azar un ilave edilir.
  • Hazırlanan hamur 3 tane bezeye bölünür.
  • Bezeler nisastalanir ve üst üste konunup merdaneyle acilir .
  • Rulo yapilir .
  • 20 tane kesip elinizle bira bastirip yuvarlak yapin .
  • iclerine ceviz 2 tatli kasik kayup kapatin yaglanmış tepsiye dizlir.
  • Üzerine eritilmiştereyagı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Pişen tatlı fırından çıkan tatlı sıcak şerbet soguk olacak şekilde şerbeti üzerine dökülür.Tarifi arkadasim dan aldim . http://pembetatlar.blogspot.com/



iNCIRLI TATLI
malzeme
  • 1 su bardak irmik
  • 2 su bardak un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 4 tane yumurta
  • 1,5 bardak yogurt
  • 1 bardak aycicek yagi
  • yarim su bardak incir receli
  • 1 su bardak badem kiriklari (üzeri icin yarim cay bardagi ayirin )
serbeti icin
  • 3 bardak su
  • 2,5 bardak seker
  • yarim limon
hazirlanisi
  • Serbetini hazirlayin suyu sekeri ve yarimlimonu katip kaynatin.
  • Yurtalari yogurtla beraber iyice cirpin.
  • Diyer malzemeleride katip iyice devam cirpin.
  • Firina 175 dereceye verin.
  • serbeti ilik tatli firindan cikin ca üzerine dökünüz .
  • Incir tadi cok yogun ve leziz bir tatli

No comments:

Post a Comment