Wednesday, September 16, 2009

firinda karni bahar

FiRINDA KARNIBAHAR
malzeme
  • 1 tane karnibahar
  • 4-5 sap maydanoz
  • 4 tane havuc
  • 2 bardak süt
  • tuz
  • 1 dis sarimsakrendelenmis kasar
  • 1 paket hazir pesemen sos

hazirlanisi

  • Karni bahari yikayip kücük parcalara ayirip kaynar suyun icine birakin.
  • Havuclari soyup küp küp dilin karnibaharatla haslayin .
  • Hasladiktan sonra suyunui süzdürün.
  • Hazir pesemen sosa sarimsagi ekleyin tuzunu ve sütünüde ekleyip kaynatin .
  • Maydanozlari ayiklayip yikayin.
  • Sebzenin üzerine ilave edip karistirin.
  • Sosu da üzerine döküp kasari üzerine .
  • Firina 175 derecede üzeri nar gibi olana deyince pisirin.

No comments:

Post a Comment