Malzemeler
- 500 gr yeşil fasulye
- 1 büyük baş kuru sogan
- 3-4 adet domates
- 2 dis sarimsak
- 2 tane orta boy havuc
- 4-5 yemek kasik zeytin yagi
- 1 tatlı kaşıgı toz şeker
- tuz
Hazırlanışı:
- Hizli pisiren tencere (düdüklü tencere )Fasulyeler ayıklanıp yıkanır.
- İstenilen büyüklükte kırılır.Tencerenin icine konur
- Havuc üzerine soyulup dogranir.
- Kuru sogan yemeklik dogranır konur üzerine domateslerin kabukları soyulup dogranırtencereye konur.
- Sarımsaklar soyulup büyüklüklerine göre iki veya üçe bölünüp konulur.
- En son olarak tuz, şeker ve yag ilave edilip kapagi kapatilan hizli bisiren tencerede pisirilir
- Yemek pisince tencerenin kapagini tamaman icindeki buhar cikinca kapagini acin veya soguk suyun altina tutun tencereyi .
- Tencereye ben su koymuyorum .
No comments:
Post a Comment