Wednesday, September 30, 2009

zeytin yagli taze fasüyle

ZEYTINYAGLI TAZE FASÜYLE

Malzemeler

  • 500 gr yeşil fasulye
  • 1 büyük baş kuru sogan
  • 3-4 adet domates
  • 2 dis sarimsak
  • 2 tane orta boy havuc
  • 4-5 yemek kasik zeytin yagi
  • 1 tatlı kaşıgı toz şeker
  • tuz

Hazırlanışı:

  • Hizli pisiren tencere (düdüklü tencere )Fasulyeler ayıklanıp yıkanır.
  • İstenilen büyüklükte kırılır.Tencerenin icine konur
  • Havuc üzerine soyulup dogranir.
  • Kuru sogan yemeklik dogranır konur üzerine domateslerin kabukları soyulup dogranırtencereye konur.
  • Sarımsaklar soyulup büyüklüklerine göre iki veya üçe bölünüp konulur.
  • En son olarak tuz, şeker ve yag ilave edilip kapagi kapatilan hizli bisiren tencerede pisirilir
  • Yemek pisince tencerenin kapagini tamaman icindeki buhar cikinca kapagini acin veya soguk suyun altina tutun tencereyi .
  • Tencereye ben su koymuyorum .

No comments:

Post a Comment