malzeme
- 4 tane yumurta
- 1 su bardak yogurt
- 1 subardak sivi yag
- 500 gram irmik
- 2 tane yanil ya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 5 yemek kasik un
- 1 limn kabugu rendesi
- yarim limon suyu
- yarim cay bardak nane surubu (( tatli ,hamur lar ve icecekler icin tüm büyük alisveris yerlerinde bulabilirsiniz))
- 1 su bardak badem kiriklari
surubu icin malzeme
- 5 su bardak su
- 4 su bardak seker
- yarim limon suyu
hazirlanisi
- Yumurtayi ve sekeri ilk önce cirpin.
- Tümdiyer malzeme` leride ekleyip devam cirpin.
- Yaglanmis borcamin icine kivami dökün
- Firin `nin orta sina tepsinizi sürün.
- 175 derecede20-25 dakika üzeri nar gibi ollana deyin pisirin.
- Serbetinizi hazirlayin ve iliyinca firindan cikan revanenin üzerine kepceyle dökün
- BU TATLIMI ARKADASIMA GÖNDERIYORUM http://birdemliksohbet.blogspot.com/ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3 icin
RAFFELLO pasta yi iftardan sonra kahvenin yanina yaptim.Yeni yaptim iftar icin Ben kokolu pasta keki kullandim ayni tarif tarifi blogumda görebilirsiniz
SEBZE CORBASI
malzeme
- yarim havuc
- 1 kücük patetes
- 2 yaprak pirasa
- 1 kase brakoli
- 1 kase karni bahar
- 2 yemek kasik tere yag
- 2 cay kasik tuz
- 4 yemek kasik un
- 3 tane tavuk suyu tablet
- 2 dis sarimsak
- 200 gram ciy kirema
- 3 su bardak süt
- Tüm sebzeleri yikayin .
- patetesin kabugunu soyun küp,küp dograyin.
- Pirasayi da dograyin ve diyiyer sebteleri de dograyin .
- Tencereye su koyup sebzeleri haslayin .
- Bir tavanin icine tere yagi koyun
- Unu koyup orta ateste unu kavurun hafif un rengini deyistirmeden icine kiremayi ilave edin
- Haslanmis sebzelerin üzerine 3 su bardak sütü ve kavrulmus unu ilave edin .
- Tuzunuzu ve tavuk et tabletinizide ilave din
- Corbaniz kivamini alana deyince karistirin
- Benim sevdigim corbalarin arasinda sebzeli corba
KEREVIZ SALATASI
malzeme
- 1 orta boy kereviz
- 500 gram yogurt
- dere otu
- 4 yemek kasik mayonez
- 2 dis sarimsak
- 1 su bardak cceviz kiyilmis
- tuz
hazirlanisi
- Kerevizin kabugunu soyup rendeleyin.
- Yogurt ve mayonezi karistirin .
- Tuzunu dere otu,sarimsak ve cevizini de ekleyip iyi ce karistirin servis tabagina alip cevisle tamamlayin.Ben bu aksam mevsim salatasinin yanina kereviz salatasini da yaptim.
malzeme
- 21 tane mantar
- 600 gram kiyma
- 2 tane kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 tane kirmizi dolmalik biber
- 150 gram kadar kasar
- karabiber
- tuz
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- yarim kasik domates salcasi
- 4 yemek kasik süt
- 4 yemek kasik aycicek yagi
hazirlanisi
- Mantarlari temizleyip ortasindaki kökünü yavasca cikarip iclerine hafif tuz serpin tepsinin icine siralayin.
- Tavanin icine yagi koyun kiymayi ilave edip kavurun .
- kirmizi biberi ve sogani da üzerine ilave dip 2-3 dakika karistirin.
- Salcalari ,süt ,sarimsagi , karabiber ve tuzu da ilave edip karistirin
- Malzemeye enson 1 avuc kadar kasa ekleyin ve iyice karistirin.
- Mantarlarin icine hazirladiginiz karisimi elinizle bstirarak doldurun.
- Üzerlerine kasar koyup .175 derece firinda mantarlar iyice yumusayan deyince pisirin afiyet olsun.
KIREMALI SEBZE GRETIN
malzeme
- 3 tane orta boy patetes
- 1 orta boy brokoli .
- 1 cücük karni bahar
- 200 gram ciy kirema
- 2 su bardak süt
- 1 pk kinor sebze gretin tozu
- 250 gram rendelenmis kasar
yapilisi
- Patetesi kabugunu soyup dilimleyin.Sebzeleri yikayin ve kücük parcalara bölün..
- Tencereye 2 su bardak su ilave edin ve sebzeleri haslayin.
- Tencereye kirema ve sütü ila ve edip gretin tozunuda ekleyip cirpin .
- Ocagin altini acip kivamina gelince ye kadar karistirin.
- Hasladiginiz sebzelerin suyunu süzdürüp firin tepsinin üzrerine sebzeleri siralayin.
- Hazirladiginiz sosu sebzelerin üzeri dökün
- Kasari esit sekilde üzerine döküp 175 derece firinde pisirin
No comments:
Post a Comment