Friday, September 4, 2009

naneli revani ,mantar dolmasi ,kereviz salatasi,sebze corbasi ,sebzeli gretin

NANELI REVANi

malzeme

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 subardak sivi yag
  • 500 gram irmik
  • 2 tane yanil ya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 5 yemek kasik un
  • 1 limn kabugu rendesi
  • yarim limon suyu
  • yarim cay bardak nane surubu (( tatli ,hamur lar ve icecekler icin tüm büyük alisveris yerlerinde bulabilirsiniz))
  • 1 su bardak badem kiriklari

surubu icin malzeme

  • 5 su bardak su
  • 4 su bardak seker
  • yarim limon suyu

hazirlanisi

  • Yumurtayi ve sekeri ilk önce cirpin.
  • Tümdiyer malzeme` leride ekleyip devam cirpin.
  • Yaglanmis borcamin icine kivami dökün
  • Firin `nin orta sina tepsinizi sürün.
  • 175 derecede20-25 dakika üzeri nar gibi ollana deyin pisirin.
  • Serbetinizi hazirlayin ve iliyinca firindan cikan revanenin üzerine kepceyle dökün
  • BU TATLIMI ARKADASIMA GÖNDERIYORUM http://birdemliksohbet.blogspot.com/ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3 icin

RAFFELLO pasta yi iftardan sonra kahvenin yanina yaptim.Yeni yaptim iftar icin Ben kokolu pasta keki kullandim ayni tarif tarifi blogumda görebilirsiniz


SEBZE CORBASI

malzeme

  • yarim havuc
  • 1 kücük patetes
  • 2 yaprak pirasa
  • 1 kase brakoli
  • 1 kase karni bahar
  • 2 yemek kasik tere yag
  • 2 cay kasik tuz
  • 4 yemek kasik un
  • 3 tane tavuk suyu tablet
  • 2 dis sarimsak
  • 200 gram ciy kirema
  • 3 su bardak süt
hazirlanisi
  • Tüm sebzeleri yikayin .
  • patetesin kabugunu soyun küp,küp dograyin.
  • Pirasayi da dograyin ve diyiyer sebteleri de dograyin .
  • Tencereye su koyup sebzeleri haslayin .
  • Bir tavanin icine tere yagi koyun
  • Unu koyup orta ateste unu kavurun hafif un rengini deyistirmeden icine kiremayi ilave edin
  • Haslanmis sebzelerin üzerine 3 su bardak sütü ve kavrulmus unu ilave edin .
  • Tuzunuzu ve tavuk et tabletinizide ilave din
  • Corbaniz kivamini alana deyince karistirin
  • Benim sevdigim corbalarin arasinda sebzeli corba

KEREVIZ SALATASI

malzeme

  • 1 orta boy kereviz
  • 500 gram yogurt
  • dere otu
  • 4 yemek kasik mayonez
  • 2 dis sarimsak
  • 1 su bardak cceviz kiyilmis
  • tuz

hazirlanisi

  • Kerevizin kabugunu soyup rendeleyin.
  • Yogurt ve mayonezi karistirin .
  • Tuzunu dere otu,sarimsak ve cevizini de ekleyip iyi ce karistirin servis tabagina alip cevisle tamamlayin.Ben bu aksam mevsim salatasinin yanina kereviz salatasini da yaptim.
MANTAR DOLMASI
malzeme
  • 21 tane mantar
  • 600 gram kiyma
  • 2 tane kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tane kirmizi dolmalik biber
  • 150 gram kadar kasar
  • karabiber
  • tuz
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • yarim kasik domates salcasi
  • 4 yemek kasik süt
  • 4 yemek kasik aycicek yagi

hazirlanisi

  • Mantarlari temizleyip ortasindaki kökünü yavasca cikarip iclerine hafif tuz serpin tepsinin icine siralayin.
  • Tavanin icine yagi koyun kiymayi ilave edip kavurun .
  • kirmizi biberi ve sogani da üzerine ilave dip 2-3 dakika karistirin.
  • Salcalari ,süt ,sarimsagi , karabiber ve tuzu da ilave edip karistirin
  • Malzemeye enson 1 avuc kadar kasa ekleyin ve iyice karistirin.
  • Mantarlarin icine hazirladiginiz karisimi elinizle bstirarak doldurun.
  • Üzerlerine kasar koyup .175 derece firinda mantarlar iyice yumusayan deyince pisirin afiyet olsun.




KIREMALI SEBZE GRETIN
malzeme
  • 3 tane orta boy patetes
  • 1 orta boy brokoli .
  • 1 cücük karni bahar
  • 200 gram ciy kirema
  • 2 su bardak süt
  • 1 pk kinor sebze gretin tozu
  • 250 gram rendelenmis kasar

yapilisi

  • Patetesi kabugunu soyup dilimleyin.Sebzeleri yikayin ve kücük parcalara bölün..
  • Tencereye 2 su bardak su ilave edin ve sebzeleri haslayin.
  • Tencereye kirema ve sütü ila ve edip gretin tozunuda ekleyip cirpin .
  • Ocagin altini acip kivamina gelince ye kadar karistirin.
  • Hasladiginiz sebzelerin suyunu süzdürüp firin tepsinin üzrerine sebzeleri siralayin.
  • Hazirladiginiz sosu sebzelerin üzeri dökün
  • Kasari esit sekilde üzerine döküp 175 derece firinde pisirin

No comments:

Post a Comment