Sunday, September 27, 2009

Azranin dogum günü ve Köstebek pasta ,Gözleme,Dolma,Donuts

AZRA NIN DOGUM GÜNÜ PASTASI
Dogum günün kutlu olsun canim daha nice senelere saglikli sihatli ömürler diliyorum.
Annesi Azra icin hazirlamis .Biz cok beyendik cok lezizdi .Ellerine saglik Elvancim .Pastanin yanlarina ugur böceyi yapmis maffinglerle pastayi hazirladi




PATLICAN KURUSU DOLMASI

malzeme

  • 2 Su bardagı Pirinç
  • 25 adet Kuru Patlıcan
  • 400 Gr Kıyma·
  • 2 Sogan
  • Maydanoz
  • 2 tatli kasik nane kurusu
  • 2 dis sarisak
  • 2 Kaşık Biber Salçası
  • Toz biber
  • Pul Biber
  • Tuz

hazirlanisi

  • Pirinçleri ilk önce yikayin.
  • Maydanoz ve biberi dograyip yikanmis pirince ekleyin .
  • Sarim sagi icine sikin ve diyer malzemelerlen iyice harmanlayin.
  • Bu arada kuru dolmalıklarımızı kaynar su içine haslayin .
  • Su kaynamaya baslayinca 2-3 daki ka sonra ocagin altini kapatin patlicanlarin yumuşamalarını saglıyoruz.
  • Patlican lari suyunu iyice sözdürüp cikartin tencereden.
  • Daha sonra tüm malzemeyi karıştırıp dolmalıklarınızın içine doldun.
  • Tencereye diziyoruz ve 3 su bardak su yun icine 2 kasik salca yarim limon suyu 1 dis sarimsak 1 tatli kasik tuz ilave edin .
  • Dolmalarin üzerine döküp dolmalari orta ateste pisirin.
  • Ellerine saglik Meliha abla sarmalar ve dolmalarin nefisti

MANTARLI GÖZLEME .PAZILI GÖZLEME
Cevriye abla hazirladi gözlemeleri .
Deyisik pazili ve taze mantarli da yapmis biz cok beyendik ellerine saglik

Malzeme hamuruna

  • un
  • su
  • tuz

ici icin malzeme

  • 500 mantar
  • 1 adet sogan
  • tuz
  • karabiber
  • yarim su bardak böreklik peynir

Hazirlanisi

  • Un su ve tuz lan bir hamur yugurun yumusak bir hamur elde edin.
  • Mantarlari temizleyip incecik dograyin.
  • Soganida incecik dograyin.
  • Tavaya aycicek yagi koyup mantarlar vesoganlari in suyu yok olun caya kadar kavurun.
  • Mantarlari sogumaya birakin .
  • Soguyunca icine tuz,kirmizi pul biber ve peynirini rendeleyip kasiklan karistirin.
  • Hamur dan kücük bezeler edip merdaneylen acin 3 yemek kasik mantarli karisimdan koyup bir ucundan tutup diyer ucuna kapatin.
  • Teflon tavata veya sacin üzerinde sagli ,solu pisirin.
  • (isterseniz patetesli ,pirasali,kiymali,ispanakli veya pazili gözleme hazirlaya bilirsiniz
    YAPRAK SARMA
KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler Keki için
  • Yarım su bardagı süt
  • 3 fincan toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr yumuşak margarin
  • 2 yemek kaşıgı kakao
  • 3 adet muz

Kreması için

  • 2 paket krem şanti
  • yarım su bardagı çikolata kırıntısı
  • 1 paket krema sertleştiricisi

Hazırlanışı

  • İlk olarak keki hazırlayin. Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın.
  • Daha sonra süt kabartma tozu yumuşamış margarini kakaoyu ve yeterli miktarda unu ekleyerek iyice karıştırın.
  • Yaklaşık 26 cm genişliğindeki yaglanmış tepsiye harcı dökerek 170 derecede ısıtılmış fırında keki pişirin.
  • Soguduktan sonra keki kalıbından çıkarın.
  • Keki kenarlarından 1 cm pay kalacak şekilde bir kaşık yardımı ile ortasını bir havuz gibi çıkarın.( Tabanından da yaklaşık 1 cm kalsın).
  • Çıkarılan kek parçalarını soguduktan sonra ufalayarak bir tabağa alın.
  • Muzları soyup uzunlamasına ikiye böldükten sonra havuz şekline getirdiğimiz kekin oyulan kısmını tamamen muzla doldurun.
  • İçine bir paket krema sertleştiricisi ilave edip hazırladıgınız krem şantiyi muzların üzerine dökerek kubbe şeklini verin.
  • Kremanın üzerini de ufalayıp bir tabaga aldıgımız kek kırıntıları ile kaplayın.
  • Nefis bir pasta .Ellerine saglik Derya cim
Ben de morzzella li ve ceviz karemel pogcalar hazirladim.

DONUTS
malzeme
  • 200 gram süt
  • 4 yemek kasik margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 cimcik tuz
  • 750 gram un
  • 5 cay kasik kabartma tozu
  • Kizartmak icin aycicek yagi
  • üzerine sürmek icin nutella

hazirlanisi

  • Yagi ve sekeri cirp.
  • Yumurtayida ilave edip devam cirp
  • Diyer malzemeleride ekleyip cirp.
  • Hamurdan kücük parca alip yuvarlayip parmaginizla ortasindan delip seklini düzeltin
  • Kizgin yagin icinde kizartin rengi acik kafrengi olana kadar.
  • Üzerine nutellayi Bir kücük tencerede editip sürün.
  • En az 1 saat dinlendirin.
  • Cocuklarin sevdigi bir tat.Ellerine saglik Meliha abla

No comments:

Post a Comment