Sunday, September 6, 2009

Dogum günü

DOGUM GÜNÜN KUTLU OLSUN UMUT

Umut bir yasina girdi .Arkadasim Meryem hem iftar yemegi verdi .Oglu umudun dogum günüde kutladik .Saglikli sihatli uzun ömürler daha nice yillara Umut
Dogum günü Pastasini arkadasim Meryem kendisi hazirladi .Ellerine saglik.


Umut Daha nice yillara

Meryem arkadasimiz bize iftar sofrasi MERCIMEK CORBASI

Malzemeler
  • 1 su bardagı kırmızı mercimek
  • su
  • 1 tatlı kasik tuz
  • 2 yemek domates salcasi
  • 1 tane havuc
  • 1 tane patetes
  • 1 tane kuru sogan
  • 3 tatli kasigi sebze tozu baharati

Hazırlanışı

  • Öncelikle bir tencereye kırmızı mercimekleri ve havucu küp küp dorayin.
  • Soganin kabigini soyur icine dograyin.
  • Patetesinde kabigini soyup mercimekle beraber üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın.
  • Blender varsa onunla ezin yoksa çorbayı bir süzgeçten geçirerek, süzgeçte kalan kısmını bir kaşığın arkası ile ezerek geçirin.
  • Tavada sıvıyag salçayla kavrulcak . Blenderile yine bu karışımı çorbaya dökerek blenderla karıştırın. Kivamini ayarlamak icin sicak su ekleyin.
  • Artık baharatini ve tuzunuda ekleyin ve çorbamınızı birkaç dakika kaynatin. Afiyet olsun.

ERIKLI PASTA

malzeme

  • 4 yumurta
  • 4 su bardak un
  • 1 su bardak seker
  • 400 grm kadar kirmizi erik
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 1 su bardak fanta
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • Pastanin üzeri icin 100 gram un
  • 150 gram seker
  • gram tere yag 125
  • 1 tane vanilya sekeri

yapilisi

  • Yumurtalari büyük bir kaba koyun yice cirpin mixer ile.
  • Sekeri,unu,aycicek yagi ,fantayi ve kabartma tozunu ilave edin.tekrar cirpin.
  • Tepsiye dökün,üzerine cekirdedini cikarin ve ortasindan ikiye erikleri bölüp koyun.
  • Üzerine unun icine sekeri ,vanilya sekerini ve tere yagi elinizle iyice karistirp eriklerin.
  • Üzerlerine her tara fina dökün.
  • Firin na sürün 160 derecede 20 dakika pisirin .Afiyet olsun


    AGZI ACIK
    malzeme (katmer hamuru yugurun)
  • 1 kilo un
  • 2 tatli kasik tuz
  • yarim su bardak yag
  • ilik süt
  • 2 tane yas maya ile hamurunuzu yugurun.

ici icin

  • sari sürtülmüs hashas
  • haslanmis yesil mercimek sogan
  • karabiber
  • tuz

yapilisi

  • Katmer hamuru son kez iyice açıldıktan sonra has has sürülür kareler şeklinde 10x10 cm. boyutunda kesilir.
  • İçine haşlanmış mercimek, tuz, karabiber karışımı konur.
  • Karenin iki kenarı, dikdörtgen olacak biçimde kapatılır.
  • Alt ve üst kenarları açık kalır.
  • Bunlar, yaglanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarisi sürün.
  • Fırında 170 derecede pişirilir.
  • Cok nefis bir tat .

HAVUC SALATASI
malzeme

  • yarim kila havuc
  • 2 su bardak yogurt
  • 4 yemek kasik
  • mayonez dere otu
  • 2 dis sarimsak
  • 2 yemek kasik yag
  • tuz

yapilisi

  • teflon tavaya 2 yemek kasik yag koyun .
  • kabuklarini soyup rendeleyin havuclari.
  • Tavaya havuclari koyup orta ates te havuclar yumusacik olana deyince karistirin.
  • Yogurdu mayonezlen karistirin.
  • icine sarimsagi ,tuzuve dere otunuda ilave edip iyice karistirin .
  • Havuclar soguyunca yogurdun icine katip iyice karistirin


KUSKUS SALATASI

malzeme

  • 1 paket kuskus makarna
  • 1 kg.yogurt
  • yarimsu bardak mayonez
  • 200 gram ciy kirema
  • 2 diş sarmısak
  • tuz

haslayin .Suyunu süzdürün.

  • Yogurdu ,kiremayi,sarimsagi ve tuzu cirpin.
  • So gumus makarnayla yogurdu karistirin.


PATLICAN SALATASI
malzeme

  • 3-4 tane Patlıcan
  • 3 taneSivri Biber
  • 2 tane Kırmızı dolmalik Biber
  • 1 tane Kuru Soğan
  • 2 Dis Sarımsak
  • 3 Yemek Kaşıgı Zeytinyag
  • yarim Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşıgı Sirke
  • 3-4 dal Maydanoz

Yapılışı

  • Patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyin.
  • Cam ocaginiz varsa üzerinde kolay oluyor veya bir teflon tavadada közline bilir.
  • Kabuklarını soyun ve bir kaba küçük küçük dograyın.
  • Ayrı bir kapta küçük kare şeklinde doradığınız soganları, fazla öldürmeden 1 çay kaşığı tuz ile ovun, durulamayın.
  • Patlıcan, domates ve biberlerin oldugu kaba, sogan,limon, sirke,sarımsak, zeytinyag, maydanoz lari da dograyin tüm malzemeleri karıştırın.

ICLI KÖFTE
Malzemeler
  • 3,5 su bardagı ince bulgur
  • 1 orta boy sogan
  • 2 yemek kaşık biber salçası
  • 1 çay kaşık kimyon
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardak sıcak su bulgur islatmak için

Malzeme ici icin

  • 1/2 kilo kıyma
  • 125 gr margarin
  • 4 orta boy sogan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşık toz kırmızı biber veya pul biber
  • 1 tatlı kaşık karabiber, tuz
  • 1 çay kaşık kimyon
  • maydonoz inceci dograyin

yapilisi

  • Bir tencerede aycicek yagi tuz sogan ve kıymayı kavurun. Sosanlar sararınca biberleri ve ceviz içinide katalim. Hepsini beraber kavuralım.
  • Daha sonra ocaktan indirip sogumaya bırakalım. Dışinin malzemesini hazırlayalım.
  • Tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoguralım.
  • avcunuzun ortasina bulgurli kasimi ilip icine kiymali harctan koyun parmak larinizin yardimiyla resimde ki sekli veya yuvarlak sekilde vere bilirsiniz.
  • Tencerede kızgın ayçiçek yagında alt üst ederek kızartıp, servis yapın

No comments:

Post a Comment