Tuesday, September 15, 2009

seker pare ,mantar tatlisi

MANTAR TATLISI
malzeme
  • 3 yumurta
  • 1 fincan ilik süt
  • 1 fincan sivi yag
  • 1 tane maya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya sekeri
  • 4 kasik kokoo
  • 1 cay bardak ceviz cekilmis
  • 1 cay bardak findik cekilmisyapilisi

hazirlanisi

  • Hamuru ceviz,findik ve kakoo haric tüm malzemeleri katip iyicene yugurun.
  • 4 parcaya böl pacanin birine ceviz ve findigi ekle ve iyice tekrar yugur
  • Sade hamurun birini ac
  • Kakoolu hamuru 3 böl bir parcasini elinizle upuzun yuvarlayin.
  • Sade actiginiz hamurun baslangicina koyup diyer uca dogru rulo yapin.
  • Santim kalinli ginda kesip tepsiye siralayin.
  • Diyer kalan hamuruda ayni böyle devam .
  • Firina 170 derecede pisirin ve sogugunca serbetini üzerine dükün
  • Sünger gibi bir tatli arkadasim Cevriye abla hazirladi ellerine saglik

serbeti icin

  • 3 su bardak su
  • 3 su bardak seker
  • yarim limon suyu

SEKER PARE
malzeme
  • 250 gr oda ısısında yumuşak margarin
  • ½ su bardagı irmik
  • 2 çay bardagı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3,5 su bardagı un

Üzeri için 1 yumurta sarısı ve findik ici ve ceviz

Şerbet için

  • 5 su bardagı su
  • 4 su bardağı toz şeke
  • yarim limon suyu

hazirlanisi

  • Hamuru tüm malzemeleri ekleyip yugurun .
  • Hamurdan kücük ,kücük yuvarlyip ortalerina ceviz veya findik kayun .
  • Üzerlerine yumurta sarisini sürün.
  • 175 derece firinda pisirin.
  • Serbeti hazirlayin ilik dökün firindan cikan sekerparelerin üzerine.
  • Eleri ne saglik Cevriye abla

No comments:

Post a Comment