Friday, September 11, 2009

BÖREK


PIRASALI BÖREK
malzeme

  • 1 lilo un
  • 1 tane yumurta
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 yemek kasik sirke
  • 1 tatli kasik tuz
  • ilik süt

iciicin malzeme

  • 3 tane pirasa
  • 4 tane patetes
  • aycicek yagi
  • kirmizi pulbiber
  • nane
  • 250 gram beyaz böreklik peynir

hazirlanisi

  • Pirasalari yikayip incecik dograyin .tavaya 4 yemek kasigi kadar yag koyup pirasalar suyunu cekene kadar pisirin
  • Ptetesleri haslayip soyun ve incecik pirasanin icine dograyin
  • Pirasa ve patetes soguyunca peynirini ,nane ,karabiber,pulbiberini ve tuzunuda ekleyip iyice karistirin

yapilisi

  • Unun ortasini acip yavas yavas süt ekleyip önce mayayi iyice ezin. .
  • Sonra diyer malzemeleride ekleyip süt ekleyerek yugurun pürüssüz bir hamur elde edin.
  • Hamur nekedar iyi yogrulursa okadar iyi böreyiniz olur.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatip yarim saat dinlensin.
  • Bezeler yapin tezghin üzerine sivi yagdamlatip merdaneyle acip 4 de bölün ve sigara böreyigibi sarin .
  • Isrerseniz bardaklada kesip icini koyup kapatin.
  • Üzerine 1 yumurta sarisi ve susam

Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment