PIRASALI BÖREK
malzeme
- 1 lilo un
- 1 tane yumurta
- yarim su bardak aycicek yagi
- 1 tane yas maya
- 1 tane kabartma tozu
- 2 yemek kasik sirke
- 1 tatli kasik tuz
- ilik süt
iciicin malzeme
- 3 tane pirasa
- 4 tane patetes
- aycicek yagi
- kirmizi pulbiber
- nane
- 250 gram beyaz böreklik peynir
hazirlanisi
- Pirasalari yikayip incecik dograyin .tavaya 4 yemek kasigi kadar yag koyup pirasalar suyunu cekene kadar pisirin
- Ptetesleri haslayip soyun ve incecik pirasanin icine dograyin
- Pirasa ve patetes soguyunca peynirini ,nane ,karabiber,pulbiberini ve tuzunuda ekleyip iyice karistirin
yapilisi
- Unun ortasini acip yavas yavas süt ekleyip önce mayayi iyice ezin. .
- Sonra diyer malzemeleride ekleyip süt ekleyerek yugurun pürüssüz bir hamur elde edin.
- Hamur nekedar iyi yogrulursa okadar iyi böreyiniz olur.
- Yumusak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatip yarim saat dinlensin.
- Bezeler yapin tezghin üzerine sivi yagdamlatip merdaneyle acip 4 de bölün ve sigara böreyigibi sarin .
- Isrerseniz bardaklada kesip icini koyup kapatin.
- Üzerine 1 yumurta sarisi ve susam
No comments:
Post a Comment