Wednesday, September 2, 2009

Kabak tatlisi ,Pisi ,Hashasli katmer .ispanakli Gözleme

KABAK TATLISI
malzeme

  • 2 kilo balkabagi
  • 3 su bardak seker
  • 1 su bardak ceviz
  • 3 tane vanilya sekeri
yapilisi

  • Kabagi kibrit kutusu büyüklügünde tahtanin üzerinde keskin bir bicakla kesin.
  • Kabugunu soyun kabagin .
  • Tencereye siralayin .
  • Üzerine kabaklarin 2 bardak sekeri ve vanilya sekeri de ilave edin.
  • 2,5 bardak su ilave edip tencerenin kapagini kapatin .
  • Orta ateste pisirin .
  • Pisince kabaklari sogumaya birakin.
  • Kabaga kesinlikle cok su koymayin.
  • Kendi suyunu da birakacaktir .
  • Cevizleri sogumus kabak tatlinizin üzerine nefis bir tatli

Afiyet olsun

Pisi
malzeme
  • 5 Su bardagı un
  • 2 Çay kaşıyı tuz
  • 2 Çorba kaşıgı yogurt
  • 2 Çorba kaşıgı sıvıyag
  • 1 tane yaş maya(40 gram kadar)
  • 2 Adet kesme şeker
  • ılık su

Kızartmak için

  • bolca sıvı aycicek yagi

hazirlanisi

  • Ilık suyun içine mayayı,yogurdu,ay cicek yagı ve şekerleri koyup biraz maya kaybolana kadar karistirin .
  • Kabarmasini bekleyin.Bir kabının içinde unla tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yavas yavas yedirerek ilik suda ilave ederek yogurun.
  • Cıvık bir hamur elde edin.
    Hamurun agzini kapatin ve kabarmasini bekleyin.
  • Hamur iyicene kabardiktan sonra elinizi yaglayip kücük parcalar koparip yuvarlayin .Iki avcunuzun arasinda kücük simit sekli verin. Derin bir tencerede kızdırılmış yagda pişilerinizi kızartın.Üzerlerine eyer arzu ederseniz pudra sekeri soguduktan sonra dökersiniz .
    Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment