Friday, September 18, 2009

Pudingli fisne pasta,Peynir pastasi

PUDINGLI FISNE PASTA
malzeme
  • 125 gram margarin
  • 100 gram seker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 3 tane yumurta
  • 175 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 3 yemek kasik süt
  • 1 paket kiremali puding tozu
  • üzerine fisne

hazirlanisi

  • margarin ,seker,vanilya sekeri,tuz,yumurta,un,kabartma tozu,sütde ekleyip yugurun.
  • Kalibin icine ve kenarina elinizin yardimiyla hamuru yerlestirin.
  • Bicaklan kenarinin fazlaligini kesip cikartin.
  • Pudingi hazirlayin tarifine göre .Kalibin icine pudingi dökün.
  • Firina sürün 10 daki ka kadar süre sonra fisneleri döseyin tekrar firina sürün.
  • 180 derecede kalibi firina sürün .
  • Fisneleri konserve kullandin suyunu süzdürdüm cekirdeyi zaten cikmisti.
  • Fisneniz yoksa mandalina ilede nefis oluyor .

PEYNIR PASTASI
malzeme
  • 200 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 75 gram margarin
  • 75 gram seker
  • 1tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta

hazirlanisi

  • iyicene yugurun yaglanmis kaliba elinizle hamuru esit bir sekilde düzeltilir
    Yuvarlak posta kalibina yapiyorum Kalibin cemberine de hamur normalde yapiyorum bu sefer cemberine hamur yapmadim .Güzelde oldu sadece hamurdan biraz artti .

Ic malzeme

  • 750 gram magercuark (labne peynir de kullana bilinir)
  • 150 garam seker
  • 4 tane yumurta
  • 1 tana vanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 0,25 ml süt
  • 60 gram peynir pasta mayasi (KASEKUCHEN HILFE tüm real,tom, edeka gibi alis veris merkezlerinde bula bilirsiniz benim bu verdigim tarif ´de mayanin arkasinda yaziyor )
hazirlanisi
  • Önce yumurtalari sarilarin dan ayirin.
  • Yumurtanin beyazlarini 2 kasik sekerle mikserlen cirpilir .
  • Yumurtanin sarisi nida ilave edip devam cirpin .
  • Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpilir ve kaliba hamurun üzerine dökülüp.
  • Firina 175 derece pisme süresi 65 -70 dakika kadar.

No comments:

Post a Comment