PEYNIR PASTASI HINDISTAN CEFIZLI
malzeme hamuru icin
- 400 gram un
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- 150 gram margarin
- 150 gram seker
- 2 tane vanilya sekeri
- 2 tane yumurta
- Malzemeleri bir kabin icine katip yumusak bir hamuur elde edin.
- Yaglanmis kaliba elinizle hamuru esit bir sekilde düzeltilir.
- Busefer tepsinin cemberine hamur kullanmadim.
- Tepsim büyük oldugu icin malzemeleri 1 kat fazla kullandim.
- 1500 gram Magercuark (labne peynir de kullana bilinir)
- 300 garam seker
- 6 tane yumurta
- 2 tana vanilya sekeri
- yarim limon suyu
- limonun kabugunun rendeleyin
- 0,50 ml süt
- 120 gram peynir pasta mayasi (KASEKUCHEN HILFE tüm real,tom, edeka gibi alis veris merkezlerinde bula bilirsiniz benim bu verdigim tarif ´de mayanin arkasinda yaziyor
- 1 su bardak hindistacevizi rendelenmis hali pastanin üzerine
- Önce yumurtalari sarilarin dan ayirin.
- Yumurtanin beyazlarini 2 kasik sekerle mikserlen cirpilir .
Yumurtanin sarisi nida ilave edip devam cirpin . - Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpilir ve kaliba hamurun üzerine dökülüp.
- 1 su bardak hindistancevizi kiriklari hertarafina esit sekilde dagitin
Firina 175 derece pisme süresi 65 -70 dakika kadar
No comments:
Post a Comment