Thursday, October 1, 2009

peynir pastasi hindistan cevizli

PEYNIR PASTASI HINDISTAN CEFIZLI
malzeme
hamuru icin

  • 400 gram un
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • 150 gram margarin
  • 150 gram seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 2 tane yumurta
alt hamuru hazirlanisi
  • Malzemeleri bir kabin icine katip yumusak bir hamuur elde edin.
  • Yaglanmis kaliba elinizle hamuru esit bir sekilde düzeltilir.
  • Busefer tepsinin cemberine hamur kullanmadim.
  • Tepsim büyük oldugu icin malzemeleri 1 kat fazla kullandim.
Ic malzeme
  • 1500 gram Magercuark (labne peynir de kullana bilinir)
  • 300 garam seker
  • 6 tane yumurta
  • 2 tana vanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • limonun kabugunun rendeleyin
  • 0,50 ml süt
  • 120 gram peynir pasta mayasi (KASEKUCHEN HILFE tüm real,tom, edeka gibi alis veris merkezlerinde bula bilirsiniz benim bu verdigim tarif ´de mayanin arkasinda yaziyor
  • 1 su bardak hindistacevizi rendelenmis hali pastanin üzerine
hazirlanisi
  • Önce yumurtalari sarilarin dan ayirin.
  • Yumurtanin beyazlarini 2 kasik sekerle mikserlen cirpilir .
    Yumurtanin sarisi nida ilave edip devam cirpin .
  • Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpilir ve kaliba hamurun üzerine dökülüp.
  • 1 su bardak hindistancevizi kiriklari hertarafina esit sekilde dagitin
    Firina 175 derece pisme süresi 65 -70 dakika kadar

No comments:

Post a Comment