PUDINGLI ELMA KEK
malzeme
tabani icin
- 150 gram margarin
- 150 gram seker
- 3 tane yumurta
- yarim su bardak süt
- 350 gram un
- 2 tane vanilya sekeri
- yarim kabartma tozu
üzeri icin
- 3 tane bardak ciy kirema (600 ml )
- 1 bardak süt (200 ml )
- 3 tane elme
- 2 tane vanilya sekeri
- 2 pk vanilya puding tozu
hazirlanisi
- Malzemesini iyice cirpip orta bay (30 cm firin tepsisine ) hamur kivami dükün.
- Elmalarin kabugunu soyup kücük dilimleyin.
- Elmalari hamurun üzerine hertarafina esit sekilde koyun.
- Ciy kirema ,vanilya ve sütle puding tozlarini katip orta ateste kaynatin .
- Elmalarin üzerine dökün.
- 160 derecede yaklasik 1 saat kadar pisirin .
- Üzerine badem kiriklari firindan kek cikmadan 5-6 dakika kadar önce .
- Hem cok hafif hem cok lezletli afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment