KIYMALI PIDE
malzeme
- 250 gr margarin (oda sıcaklıgında)
- 2 su bardak ilik süt
- 1 yumurta
- yarim pket kabartma tozu
- 1 tane yas maya
- aldıgı kadar un
- tuz
- 500 gr kıyma
- 4 domates ( kabugu soyulup küp dogranmış)
- 2 soğan (ince kıyılmış)
- 2 tatlı kaşık kuru nane
- 1 tatlı kaşık kırmızı pul biber
- tuz
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- üzeri icin 2 tane yumurta sarisi
- Kıymayı ve soganları kavuralım.
- Biberleri incecik dorayin ve icine ekleyin.
- Domates kabugu solulup küp, küp dograyip ekleyin suyunu çekene kadar pişirelim.
- Salcasinida ilave edelim.
- En son maydonoz ve baharatları ekleyin 1-2 dakika çevirelim ve ocaktan alıp sogutalım
- Bu arada yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Bütün hamur malzemesini karıştırıp elle yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoguralım.
- Hamuru üzeri kapali en az yarim saat dinlendirelim.
- Hamuru ceviz büyüklügünde yuvarlayalim.
- Merdaneylen acalim . 1 yemek kasik harctan koyun ve hamurun kenarlarını toplayıp pide şekli verelim.
- Pidelerin üzerine ayırdıgımız yumurta sarısından sürelim. ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nargibi olana kadar pişirelim
No comments:
Post a Comment