IRMIK TATLISI
malzeme
- 1 litre süt
- 400 gram ciy kirema
- 1,5 su bardak seker
- 1,5 bardak irmik
- 2 yemek kasik nisasta
- yarim su bardak badem kiriklari
- 1 tane vanilya sekeri
üzeri icin
- 1 cay bardak badem kiriklari
- 1 cay bardak cikolata kiriklari
- 1 cay bardak antep fistigi kiriklari
hazirlanisi
- Derin bir tencereye sütü ve ciy kiremayi kayup nisastayi iyice cirpin.
- Ocagin altini acin tencereye irmigi ,vanilya sekerini,toz sekeri koyun
- Sürekli karistirin koyu bir kivam oluncaya kadar bademkiriklarini daicine katip karistirin.
- Tencereyi ocagin ürerinden alip elinizi yakmamasin biraz sogusun.
- Elinize yapismasin diye avcunuza su damlatin ve kücük parcalar alip yuvarlayin .
- Bu toplari badem ,cikolata veya fistiga batirip servis yapin .
- Ben ilk defa yaptim cok piratik , leziz ve sunum olarakta güzel .
- Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment