Tuesday, October 20, 2009

tatlilar



IRMIK TATLISI
malzeme

  • 1 litre süt
  • 400 gram ciy kirema
  • 1,5 su bardak seker
  • 1,5 bardak irmik
  • 2 yemek kasik nisasta
  • yarim su bardak badem kiriklari
  • 1 tane vanilya sekeri

üzeri icin

  • 1 cay bardak badem kiriklari
  • 1 cay bardak cikolata kiriklari
  • 1 cay bardak antep fistigi kiriklari

hazirlanisi

  • Derin bir tencereye sütü ve ciy kiremayi kayup nisastayi iyice cirpin.
  • Ocagin altini acin tencereye irmigi ,vanilya sekerini,toz sekeri koyun
  • Sürekli karistirin koyu bir kivam oluncaya kadar bademkiriklarini daicine katip karistirin.
  • Tencereyi ocagin ürerinden alip elinizi yakmamasin biraz sogusun.
  • Elinize yapismasin diye avcunuza su damlatin ve kücük parcalar alip yuvarlayin .
  • Bu toplari badem ,cikolata veya fistiga batirip servis yapin .
  • Ben ilk defa yaptim cok piratik , leziz ve sunum olarakta güzel .
  • Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment