Thursday, October 8, 2009

peynirli pogca ve irmik tatlisi

PEYNIRLI POGCA
malzeme

  • 3 tane haslanmis patetes
  • 2 tane yumurta (sarilarini üzerine kullanmak icin ayirin)
  • 1 tutam tuz
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • yarim bardak yogurt
  • 1 tane yas maya
  • aldigi kadar un

ici icin malzeme

  • maydamnoz
  • börekli peynir

hazirlanisi

  • Patetesi haslayin .Püre haline getirin.
  • Yumurtanin sarisini pogcanin üzerine sürmek icin ayirin
  • Patetesin icine maya ,yumurta beyazi, yogurt,tuzu ve yagi kayup iyice karistirin elinizle maya erisin.
  • Unu yavas yavas ekleyip yugurun.
  • Yumusak bir hamur elde edin.En az üzeri kapali yarim saat hamur dinlensin.
  • ici ne yikayip ayiklana ince cik dogranmis maydanoz la böreklik peynir karisimdan koyup zarf sekli verdim kenarlarini kapatmak icin catal kullandim.
  • Üzerine yumurta sarisi ve susam ekleyip 175 derece firinda pisirin

IRMIK HELVASI BADEMLI
malzeme

  • 2 su bardak irmik
  • 1,5 bardak seker
  • 1,5 su bardak süt
  • 2 su bardak su
  • 125 garam tereyagi
  • yarim bardak badem kiriklari

hazirlanisi

  • Yagı eritip irmigi rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
  • Suyu, ve sütü kaynatın.Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
  • Tencerenin kapagını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
  • 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Bu arada bademleri kavurup helvaya ilave edin.
  • Notlar Süt yerine tamamını suyla da yapabilirsiniz.
  • Bademleri irmikle beraber de kavurabilirsiniz.
  • Bu şekilde yaparsanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır.
  • Ne zaman bademler renk değiştirirse irmik kavrulmustur

No comments:

Post a Comment