malzeme
- 3 tane haslanmis patetes
- 2 tane yumurta (sarilarini üzerine kullanmak icin ayirin)
- 1 tutam tuz
- yarim su bardak aycicek yagi
- yarim bardak yogurt
- 1 tane yas maya
- aldigi kadar un
ici icin malzeme
- maydamnoz
- börekli peynir
hazirlanisi
- Patetesi haslayin .Püre haline getirin.
- Yumurtanin sarisini pogcanin üzerine sürmek icin ayirin
- Patetesin icine maya ,yumurta beyazi, yogurt,tuzu ve yagi kayup iyice karistirin elinizle maya erisin.
- Unu yavas yavas ekleyip yugurun.
- Yumusak bir hamur elde edin.En az üzeri kapali yarim saat hamur dinlensin.
- ici ne yikayip ayiklana ince cik dogranmis maydanoz la böreklik peynir karisimdan koyup zarf sekli verdim kenarlarini kapatmak icin catal kullandim.
- Üzerine yumurta sarisi ve susam ekleyip 175 derece firinda pisirin
IRMIK HELVASI BADEMLI
malzeme
- 2 su bardak irmik
- 1,5 bardak seker
- 1,5 su bardak süt
- 2 su bardak su
- 125 garam tereyagi
- yarim bardak badem kiriklari
hazirlanisi
- Yagı eritip irmigi rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
- Suyu, ve sütü kaynatın.Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
- Tencerenin kapagını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
- 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Bu arada bademleri kavurup helvaya ilave edin.
- Notlar Süt yerine tamamını suyla da yapabilirsiniz.
- Bademleri irmikle beraber de kavurabilirsiniz.
- Bu şekilde yaparsanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır.
- Ne zaman bademler renk değiştirirse irmik kavrulmustur
No comments:
Post a Comment