HASHASLI KAYMAKLI KEK
Malzemeler kek için
- 1 su bardak şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak çekilmemiş haş haş
- 1/2 su bardagı su
- 1 su bardakdan 2 parmak eksik sıvıyag
- 1 adet vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti için
- 2 su bardagı şeker
- 2,5 su bardak su
- 2 su bardak sokuk süt
- 2 paket kirem santi
Hazirlanisi
- ilk önce serbetini hazirlayin.
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Ardından su, sıvıyag eklenir tüm kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılarak bu karışıma ilave edilip cirpilir ve fırın kabına dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Bir kürdan yardimiylan kontrol ede bilirsiniz pisdiginden emin olmak icin.
- Fırından çıkan kek 5 dakika dinlendirildikten sonra, kek ılıkken şerbeti dökülür.
- 2 su bardak süt ile 2 paket kremşanti çırpılır, soguyan şerbetli kekin üzerine sıvanarak buzdolabına kaldırılır.Bu tarif tepsinin 30.25 cantimlik bir tarif tarifi arkadasimin blogundan aldim .http://lacivertgibi.blogspot.com/
- Afiyetler olsun
Kekin üzerine serbetini döktüm.
No comments:
Post a Comment