HAVUC SALATASI
malzeme
- 6 orta boy havuc
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 cay kasigi tuz
- 3 su bardagi yogurt
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi dereotu
hazirlanisi
- Yagi tavaya koyun rendelenmis havucu icine elleyin ocagin altini orta ateste karistirarak pisirin.
- Havuclar rengini degistirene dek yumusasinlar kavurun.
- Sonra servis tabagina koyun.
- Yogurt, sarimsak, dereotu ekleyin ve hepsini karistirin
TAZE FASÜYLE SALATASI
malzeme
- 500 gram ince uzun fasüyle
- zeytin yagi
- tuz
- limon suyu
- 1 ciye sarimsak
- 3-4 yemek kasik kurutulmus sogan
hazirlanisi
- Fasülelerin uclarini kesin ce kilciklari varsa ayiklayin.
- Suyu kaynatin fasüleride ekleyip haslayin.
- Soguyunca suyunu süzdürüp zeytin yagi , limon suyunu ,tuzu ,maydanozunu ,sarimsagi ve kuru soganlari da ekleyip karistirin nefis bir tat afiyet olsun. PIRINC SALATASI
FASÜYLE SALATASI
malzeme
- 1,5 su bardak bas mati pirinc (veya baska bir pirinc )
- 1 tane kirmizi dolmalik tatli biber
- yarim su bardak haslanmis misir
- yarim su bardak haslanmis meksika fasülesi
- maydanoz
- 1 tane limon
- tuz
- zeytin yagi
hazirlanisi
- Pirinci haslayip süzdürün.
- Ben konserve fasüle konserve misir kullandim
- Zeytinyagini tuzu,limonunuda ilave edip karistirin
LAHANA SALATASI
malzeme
- yarim beyaz lahana
- 3 yemek kasik dere otu
- 1tane limonun suyu
- tuz
- 2 yemek kasik beyaz sirke
hazirlanisi
- Lahanayi incecik dograyin.
- Dere otunu incecik dograyin limonunu ,sirke ve tuzunuda ilave edip karistirin.
No comments:
Post a Comment