Tuesday, October 6, 2009

piric salatasi,fasüyle salatasi,havuc salatasi .lahana salatasi

ARKADASLARIMLAN BENDE TOPLANDIK


HAVUC SALATASI
malzeme

  • 6 orta boy havuc
  • 4 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 cay kasigi tuz
  • 3 su bardagi yogurt
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi dereotu

hazirlanisi

  • Yagi tavaya koyun rendelenmis havucu icine elleyin ocagin altini orta ateste karistirarak pisirin.
  • Havuclar rengini degistirene dek yumusasinlar kavurun.
  • Sonra servis tabagina koyun.
  • Yogurt, sarimsak, dereotu ekleyin ve hepsini karistirin

TAZE FASÜYLE SALATASI
malzeme
  • 500 gram ince uzun fasüyle
  • zeytin yagi
  • tuz
  • limon suyu
  • 1 ciye sarimsak
  • 3-4 yemek kasik kurutulmus sogan

hazirlanisi

  • Fasülelerin uclarini kesin ce kilciklari varsa ayiklayin.
  • Suyu kaynatin fasüleride ekleyip haslayin.
  • Soguyunca suyunu süzdürüp zeytin yagi , limon suyunu ,tuzu ,maydanozunu ,sarimsagi ve kuru soganlari da ekleyip karistirin nefis bir tat afiyet olsun.
  • PIRINC SALATASI


FASÜYLE SALATASI

malzeme

  • 1,5 su bardak bas mati pirinc (veya baska bir pirinc )
  • 1 tane kirmizi dolmalik tatli biber
  • yarim su bardak haslanmis misir
  • yarim su bardak haslanmis meksika fasülesi
  • maydanoz
  • 1 tane limon
  • tuz
  • zeytin yagi

hazirlanisi

  • Pirinci haslayip süzdürün.
  • Ben konserve fasüle konserve misir kullandim
  • Zeytinyagini tuzu,limonunuda ilave edip karistirin

LAHANA SALATASI

malzeme

  • yarim beyaz lahana
  • 3 yemek kasik dere otu
  • 1tane limonun suyu
  • tuz
  • 2 yemek kasik beyaz sirke

hazirlanisi

  • Lahanayi incecik dograyin.
  • Dere otunu incecik dograyin limonunu ,sirke ve tuzunuda ilave edip karistirin.

No comments:

Post a Comment