Wednesday, October 28, 2009

KEDI DILI NANELI TATLI


KEDI DILI NANELI TATLISI
malzeme


  • tabanina kedidilimi 15 tane kadar
  • 5 yemek kasik nisasta
  • 1 litre süt
  • 200 gram ciy kirema
  • 1 su bardak seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 cay bardak hindistan cevizi rendelenmis
  • 4 yemek kasik nane surubu

üzerine

  • 2 yemek kasik hindistancevizi
  • kiraz sekerlemeleri(kirazlar koyu serbetin icinde bekletilmis )
  • 1 tatli kasik nane surubu

hazirlanisi

  • Borcamin icine kedi dilimi büsküvileri siralayin.
  • Tencereye sütü ,ciy kiremeyi koyup icine nisastayi ve hindistan cevizini ekleyip iyice cirpin .
  • Orta ateste yavas yavas kaynayan deyince karistirin.
  • Koyu bir kivam olunca Tencerede 2 bardak kadar biraki diyerini büsküvilrin üzerine esit sekilde bosaltin.
  • 4 yemek kasik nane surubunu ekleyip tencereye devam karistirin bu kivami borcamin üzerine esit sekilde dökün .
  • Üzerine 1 tatli kasik nane surubunu gezdirin .
  • Hindistan cevizinide ilave edin.
  • Kirazlar la tamamlayin ben kirazlari ortalarindan 2 ye böldüm
  • buzdolabinda 3 -4 saat bekletip servis yapin
  • Hem cok kolay birnefis bir tat .Yaz aylarin da dahada güzel oluyor
  • Afiyetler olsun
  • Akadasimin düzenledigi etkinlige gönderiyorum
  • Pembe tatlara gönderiyorum http://pembetatlar.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment