KEDI DILI NANELI TATLISI
malzeme
- tabanina kedidilimi 15 tane kadar
- 5 yemek kasik nisasta
- 1 litre süt
- 200 gram ciy kirema
- 1 su bardak seker
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 cay bardak hindistan cevizi rendelenmis
- 4 yemek kasik nane surubu
üzerine
- 2 yemek kasik hindistancevizi
- kiraz sekerlemeleri(kirazlar koyu serbetin icinde bekletilmis )
- 1 tatli kasik nane surubu
hazirlanisi
- Borcamin icine kedi dilimi büsküvileri siralayin.
- Tencereye sütü ,ciy kiremeyi koyup icine nisastayi ve hindistan cevizini ekleyip iyice cirpin .
- Orta ateste yavas yavas kaynayan deyince karistirin.
- Koyu bir kivam olunca Tencerede 2 bardak kadar biraki diyerini büsküvilrin üzerine esit sekilde bosaltin.
- 4 yemek kasik nane surubunu ekleyip tencereye devam karistirin bu kivami borcamin üzerine esit sekilde dökün .
- Üzerine 1 tatli kasik nane surubunu gezdirin .
- Hindistan cevizinide ilave edin.
- Kirazlar la tamamlayin ben kirazlari ortalarindan 2 ye böldüm
- buzdolabinda 3 -4 saat bekletip servis yapin
- Hem cok kolay birnefis bir tat .Yaz aylarin da dahada güzel oluyor
- Afiyetler olsun
- Akadasimin düzenledigi etkinlige gönderiyorum
- Pembe tatlara gönderiyorum http://pembetatlar.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment