Tuesday, October 27, 2009

sebze yemeyi

BÜRÜKSEL LAHANA sebze yemeyi
malzeme
  • yarim kilo bürüksel lahanasi
  • 1 tane havuc
  • 1 tane patetes
  • 1 yemek kasik salca
  • 1 dis sarimsak
  • 1 su bardak su
  • 3 yemek kasik zeytinyagi

hazirlanisi

  • halanalari üsteki yapraklarini kaparin ve ortasin dan 2 ye bölün
  • Havuc ve patetesin kabugunu soyup küp, küp dograyin.
  • Yagda salcayi kavurup icine sebzeyi ve 1 bardak suyu koyun.
  • Sarimsagi ve tuzunu kirmizi pul biberide ekleyip 7-9 dakika pisirin .
KASARLI MANTARLAR
malzeme
  • mantar
  • kasar

hazirlanisi

  • Mantarlarin köklerini cikarin temizleyin.
  • Hepsinin iclerine birer tutam tuz ekip kasarla doldurun .
  • Firinda 175 derecede pisirin nefis bir tat

No comments:

Post a Comment