malzeme
- 5 tane yumurta
- tuz
- su
- Aldigi kadar un
- yarim su bardak aycicek yagi
- 125 gram tere yagi eritilmis
ic malzeme
- Böreklik peynir 250 gram kadar
hazirlanisi
- Yumrtayi kiralim derin bir kabin icersine.
- Biraz tuz ve su katip yavas yavas un katarak yuguralim.
- Biraz sert bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatip yaklasik yarim saat dinlenmeye birakin.
- Tere yagla sivi yagi tavanin icersine alip eritelim.
- Soguk suyu bir tencereye katalim.
- Tuz ekip kaynarmis suyuda diyer bir tencereye alalim.
- Hamurdan 10 adet yumak elde edelim.
- Yumaklari unlayarak merdaneylen tepsinizin böyüklüyünde acalim.
- Actiginiz yufganin birini tepsiye birakin.
- Diyer yufgalari önce kaynar suya 30 saniye kadar bekletip kevgiele alalip soguk suya birakin.
- Soguk sudan alip tepsiye bözerek birakip düzeltin.
- Erimis yagdan hertarafina kasikla sepileyin.
- Peynirinizden hertarafina esit sekilde sepileyin.
- Bu islemi hamur bitene kadar devam edelim.
- Kalan yagi en üzerine ilave edelim.
- Önceden isitilmis firinda 200 derecede pisirelim üzeri kizaran deyince .
- Afiyetler olsun nefis bir börek .
Siz bu glogu kapatmadan asla size ve sizingibi hirsizlara emek hirsizlari sikayet etmek en güzeli oluyor.Bu bloglara bakinca gururmu duyyorsunuz emek harcayip ugrastinizya cezanizlada ugrasirsiniz issalalh .
ReplyDeleteBenim resmim benim tariflerim hirsiz lik bir suctur bir an önce bu blogu kaldirmanizi öneririm.
ReplyDelete