malzeme
- 2,5 bardak irmik
- 3.4 yemek kasik tereyag
- 1,5 bardak toz seker
- 3 su bardak su
- 1 su bardak ceviz
- 1 tane vanilya sekeri
hazirlanisi
- Teflon derin bir tencerede tere yag eriyince irmigi icersine katip orta ateste kavurun .
- Sürekli utun tahta kasikla karistirarak pembelesinceye kadar karistirin.
- Üzerine cevizleri ilave edince 2-3 dakika kadar daha kavurun.
- Üzerine toz seker ve vanilya sekeri katip bir karistirin.
- Haslanmis 3 su bardak suyu yavas yavas tencereye katin .
- Ayni zamanda karistirin .
- Suyunu cekince ocagin altini kapatin tencerenin kapagini kapatip dinlenmeye birakin tane tane oluyor
- Afiyetler olsun.
Benim resmim benim tariflerim hirsiz lik bir suctur bir an önce bu blogu kaldirmanizi öneririm.
ReplyDelete