Friday, January 16, 2009

alman peynir pastasi

Alman peynir pasta
alt keki icin malzeme
  • 200 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 75 gram margarin
  • 75 gram seker
  • 1tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta
    iyicene yugurup yaglanmis kaliba elen esit bir sekilde düzeltilir
    Yuvarlak posta kalibina yapiyorum yapiyorum

    Ic malzeme
  • 750 grammager cuark
  • 150 garam seker
  • 4tane yumurta
  • 1tanavanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 0,25 lsüt
  • 60 gram peynir pasta mayasi
    önce yumurtalari sarilarin dan ayilir
    Yumurta beyazlari 2kasik sekerle mikserlen cirpilir .Sarisi nida ilave edelir
    sonra diyer malzemeler teker teker mkatilip icene cirpilirve kaliba hamurun
    üzerine döküp firina 175derece pisme süresi 70 dakila



Deryanin dogum günü
Imran ablamla beraber harirladik tatli ve tastalari.
Salatalari Leslehan arkadasimiz hazirladi.
Güzel bir dogum günü.
iyiki dogdun derya




KISIR
Malzeme
kisirlik bulgur kaynar suylan islanir.
Üzerini kapatip yarim saat bekle
Icine:yesil sogan
maydonoz
domates
nane
sarimsak
nar eksisi
limon suyu
tuz
aci biber salcasi
domates salcasi
aycicek yagi



PATETESLI POGCALAR

malzeme
  • 4 tane maslanmis patetes1 yas maya
  • 1 bardak sü
  • 1bardak ay cicek yagi
  • tuz
  • aldigi kadar un
yapilisi:haslanmis patetezler iyicene ellen yugrulur
Üzerine maya ,süt,yag,tuz iyicene devam yugurulur.
Un ekleyip devam yugurulur .
Yumusak bir hamur bu tarifi Sen arkadasim dan almistim nefis
en cok pogca yaptigimiz tariflerin arasinda
Patetes Salatasi
haslanmis patetesler küp,küp dilinir
taze yesil sogan
maydonoz
haslinmis misir biz konserve kullandik
salatalik tursusu kücük dilimlenir
kirmizi tatli biber
kirmizi pul biber
limon suyu zeytin yag
tut




Manti
hamuru icin
  • 3 su bardak un
  • 1tane yumurta
  • yarim bardak su
  • 1cay kasik tuz
icicin
  • 300 gram kiyma
  • 1 tane ince kiyilmis sogan
  • 5-6 dal maydonoz,ince ince dilinmis
  • tuz
  • karabiber
sosu
  • 1kilo yogurt
  • 3 dis sarimsak



hashasli pogcalar tatli
Usakli olupta hasasli yapmamak olmaz .
Biz bu defa hem tuzlu ve tatlisinida yaptik.
Icleri sarihasas ve badem kiriklari karisimi sürdük
daha önce tarifini vermistim
ZEYTINLI :
pamuk pogcalar
malzem
  • 1 kilo un
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 2 su bardak ilik süt
  • 3 yumurta beyazi
  • 2 cay kasik tuz
  • 1 cay kasik seker
  • 1 tane maya
  • 1 tane kabartma tozu


TEYTINLI POGCALAR



BELIS tatlisi

malzeme
  • 500 gram hazirbaklava yuvkasi
  • 5yumurta
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak ay cicek yagi
  • 200gram kirema
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak seker
serbeti
  • 3 bardak seker
  • 3 bardak su
Yapilisi yumurtayi cirp.Diyer tüm malzemeleri de ekle iyice cirp .
Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis oldugun
malzemeyi bir kasik yardimiylan sürerek tüm katlarin arasina esit bir sekilde.
Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
Serbetini tatli soguduk tan sonra dükün .Enson dilimlenir.
Bu tarifi Aile ablamdan aldik ve biz cok beyendik .
Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis
AFIYET OLSUN
BELIS TATLISI

No comments:

Post a Comment