Saturday, January 31, 2009

lokma tatlisi

IMRAN ABLAMIN Lokmalari
malzeme

  • Lokma Tatlısı İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket yaşmaya
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Su
    Şerbeti için:
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
    Imran abla
    bubün serbet yapmamis ama cok güzel olmuslar ellerine saglik


NIMET ablamin bag yaprak sarmasi zeytin yagli kavrulmus soganlar ,piric,tuz , bol nane,maydonoz,zeytin yag ,kirmizi pul biber Ben genelde kiymali harcini hazirlarim. Ama zeytin yaglida cok nefis olmus Nimet ablanin ellerine saglik
ELMALI KEK
malzeme

  • 1 baddak pudra sekeri
  • 2 yumurta
  • 2kasik margarin
  • 1 tatli kasik kabartma tozu

kek kalibina margarin sürüp hamamuru esit sarta ellen düzeltilir.
Soguduktan sonra kavrulmus elmalar ve kirema
Iciicin elmalarin kabuklarini soyup 2 kasik margarin de kavur
yarim cay bardak soguyunca seker

üzerine: kirem santi ve en üstüne dekor kakoo



POGCA
malzeme

  • 4su bardak un
  • 1 tane yas maya
  • 2 tane yumurta beyazi
  • 1 caybardak yogurt
  • 1 cay bardak sivi yag
  • 1 cay bardak ilik süt
  • 1 tatli kasik seker
  • tuz
sürmek icin 150 gram tereyagiiciicin ;beyaz peynir maydonozbu tarifler Nimet ablanin cokgüzel olmuslar ellerine saglik sarma sarmis pancar salatasi,patetes salatasi .Cesit cesit döktür müs

No comments:

Post a Comment