malzeme
200 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- varsa taze nane
- 1 dilim ekmek içi
- yumurtanın beyazı
- tuz
- 1 tatli kasik sebzeli baharat
- kara biber
- 2 yemek kasigi un
- 2 kaşık tereyağı
- 200 gram ciy kirema
- 1 çorba kaşığı nane
- HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın.
- Çorbanın köfteleri kızartmak gerekiyor.
- Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ve ciy kiremayi ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin.
- Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz.
- 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikadar pisirin
No comments:
Post a Comment