malzeme
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardagı şeker
- 2 su bardagı un
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardagı mısırözü yagı
- 1 su bardagı yoğurt veya süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
kiramasi icin malzeme
- 200 gram ciy kirema
- 1 yekek kasik pasta kirema tozu
- 1 tane pasta sikilastirici
Yapılışı:
- Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri sırasıyla katıp, çırpın.
- Kek kalıbını yaglayıp unlayin , hamuru boşaltın.
- Isıtılmış fırında (170 °C) pişirin.
- Soguma ya birakin.
Üzerine :
- 1 kilo kadar Çilek
hazirlanisi
- Kiremayi cirpip buz dolabinda yarim sat kadar sogusun.
- Çilekler yikanip ortadan ikiye bölünür ve kekin üzerine konurlar .
- En üste jöle cilek aromali genel de tarifin paketin üzerin de yazilidir.
- Jeli nisasta ve su seker ri cirpip hafif ateste karistirarakta elde edebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment