malzeme
- 125 gram margarin
- 150 gram toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 tane yumurta
- 2 yemek kasik süt
- 200 gram un
- 50 gram nisasta
- 2 tatli kasik kabartma tozu
üzerine
- 60 gram un
- 30 gram tere yag
- 300 gram toz seker
- yarim kilo kadar erik
hazirlanisi
- Firininizi 200 dereceye acin ve cemberli pasta kalibinizi yaglayin.
- Eriklerin cekirdegini cikartin.
- Erikleri ortasindan ikiye bölün.
- Derin bir kabin icinde mikserle hamurunuzu cirpip cemberli kaliba hamuru dökün.
- Erikler hamurun üzerine siralayin.
- Un seker ve tere yagi elinizle ufalayin ve eriklerin üzerine serpistirin.
- Bunun adi almanlarda Streuseln genelde cogu pastalar da kullanilir.
- Streuseln eger tarifi büyük firin tepsilerde yaparsaniz bu miktarin iki katini kullanin.
- Yaklasik 40 dakika pisirin.
No comments:
Post a Comment