Saturday, July 17, 2010

Erik pastasi

erik pastasi
malzeme
  • 125 gram margarin
  • 150 gram toz seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 3 tane yumurta
  • 2 yemek kasik süt
  • 200 gram un
  • 50 gram nisasta
  • 2 tatli kasik kabartma tozu

üzerine

  • 60 gram un
  • 30 gram tere yag
  • 300 gram toz seker
  • yarim kilo kadar erik

hazirlanisi

  • Firininizi 200 dereceye acin ve cemberli pasta kalibinizi yaglayin.
  • Eriklerin cekirdegini cikartin.
  • Erikleri ortasindan ikiye bölün.
  • Derin bir kabin icinde mikserle hamurunuzu cirpip cemberli kaliba hamuru dökün.
  • Erikler hamurun üzerine siralayin.
  • Un seker ve tere yagi elinizle ufalayin ve eriklerin üzerine serpistirin.
  • Bunun adi almanlarda Streuseln genelde cogu pastalar da kullanilir.
  • Streuseln eger tarifi büyük firin tepsilerde yaparsaniz bu miktarin iki katini kullanin.
  • Yaklasik 40 dakika pisirin.

No comments:

Post a Comment