malzeme
- 2 su bardak süt
- 2 tane yumurtanin aki (sarisi üzerine)
- 1 cay kasik seker
- 1 ,5 cay kasik tuz
- 100 gram tere yagi eritilmis
- aldigi kadar un
- 1 tane yas maya (40 gram )
ici icin
- peyaz peynir ve maydanoz
- 100 gram tereyag (icine sürmek icin.)
hazirlanisi
- Eritilmis margarin ve yumurtanin beyazini iyice cirpin
- Patetesi haslayip püre gibi ezip icine ilave edin süt ,tuzmaya sekerinide ekleyip iyice maya eriyen deyince karistirin.
- Yavas yavas unu ekleyip yugurun .
- Üzerini kapatip en az 20 dakika hamur dinlensin.
- Dogranmis maydanaz ve peyniri karistirin.
- Hamuru tezgahin üzerinde acin tereyagi eritip hertarafina sürüp kücük dilimlere kesin .
- Peynirden bir ucuna koyup sarin.
- üzerine yumurta sürün.
- Susam ekleyip yaklasik tepspde 10 dakikakadar bekletin.
- Firinin orta yerine tepsiyi sürüp 175 derecede pisirin.
Sigara böregi
malzeme
- 1 adet hazir ücgen yufka pakedi (24 tane ücgen yufga )
- 400 gram kadar Böreklik peynir
- kizartmak icin ay cicek yagi
Yufganin üzerine sürmek icin
- 1 tane yumurta
- 1 su bardak kadar yogurt
- 3 yemek kasik aycicek yagi
hazirlanimi
- Ben yufgalari ücgen sekilde aldim hazir kesilmis 24 adet fufga var .
- Yogut ,yumurta ve yagi cirpin.
- Yufganin üzerine yogurtlu karisimdan fircayla sürüyorum.
- Peynirri ufalayip 2 yemek kasik kadar peynir koyup sariyorum.
- Kizgin yagda kizartip pecetenin üzerine alin .
- Hem piratik hemde nefis bir börek.
- Sicak servis yapin.
No comments:
Post a Comment