malzeme keki icin
- 3 tane yumurta
- 100 gram toz seker
- 125 gram yumusak margarin
- 100 gram pudra sekeri
- 2 yemek kasik limon suyu
- 125 gram un
- 1 tali kasik kabartma tozu
malzeme kiramasi icin
- 4-5 kasik visne receli
- 400 gram labne kirem peynir
- 250 gram süzme yogurt (Quark )
- 2 paket kirema sikilastirici (Sahnefestiger )
- 2 paket vanilya sekeri
- 400 gram ciy kirema
hazirlanisi
- Yumurta ve sekeri cirpin ve diyer malzemeride katip devam cirpin.
- Kare borcam veya cemberli yuvarlak kalibiniza döküp firinda 175 derecede pisirin.
- Kekiniz firindan cikinca sogumaya birakin.
- Üzerini hazirlarken kiremanizin soguk olmasi lazim .
- Soguk ciy kiremanin icine labne peynir , süzme yogurd ,vanilya sekeri ve sikilastiriciyi katip mikserlen iyice cirpin.
- Sogumus kekin üzerine döküp esit sekilde sipatula ile hertarafina kiremayi sürün.
- Pastaniz buz dolabin da yaklasik 2-3 sat dinlensin.
- Üzerine cilek ,visne, receli kasikla sürüp buzdolabina yarim saat ligina tekrar birakin .
- Ben visne recelini cok az miktar üzerine kullandim .
- Kiremanin icinede kullana bilirsiniz.
No comments:
Post a Comment