- 300 gram margarin
- 300 gram toz seker
- 300 gram un
- 5 tane yumurta
- 1 tane vanilya sekeri
- 1,5 tane kabartma tozu
- yarim limon suyu
- Gida boyasi kirmizi ,yesil renk (ispanak ve ya fisne suyuda kullana bilirsiniz.
- 1/4 L süt
- 2 yemek kasik kakao
üzerine
- 150 gram pudra sekeri
- 3-6 damla limon suyu
- 1 yemek kasik su
- pasta sekerlemesi renkli
hazirlanisi
- Margarin ve yumurtayi beraber miserle cirpin.
- Toz sekeri ,süttü de ilave edip devam cirpin.
- Limon suyunu , vanilya ve kabartma totunuda katip iyice cirpin.
- Malzemeyi ayri kaselere 4 de bölün.
- Gida bayanizi karistirin.
- Ben kakao ,sade ,kirmizi toz ve yesil gida boyasi kullandim.
- Kakao sekersiz pastalara katilan kara kakao yu kullandim.
- Kalibiniza firin kegidi koyup 1 er kepce koyun renklendirdiginiz kivamdan kepceyle sirayla sagli sollu tepsiye katin.
- Ben orta boy bor cam tepsi kullandim 35 x 28 cm kalip .
- Kek kalibindada oluyor.
- 180 derecede
- 20 25 dakika önceden isitilmis firinda pisirin.
- Soguyunca üzerine limonsuyu ve su ile pudra sekerini karistirin kekin üzerine fircayla sürüp sekerlemeleri sepileyin.
- Afiyetler olsun.
No comments:
Post a Comment