Malzeme
- 3 subardak irmik helvasi
- 2 tane yumurta
- 2 bardak süt
- 1 cay bardak cikolata kiriklari
- 1 cay bardak aycicek yagi
- 1 tane kabartmatazu
- 1 tane vanilya
- 1 bardak pudra sekeri
- 5 kasik un
yarim limon suyu Benim irmik helvasi yaptigim zaman 3 bardak ayirip bu tatliyi yapiyorum.Önce yumurtayi cirp. Sonra diyer malzameleride icine ekleyip cirp.Firin ayari 170 derece önceden isitilmis firina sürüp nargibi olanadence.
AFIYETLER OLSUN
FIRINDA MANTARLI ENGINAR
Malzeme
- 800 gram kadar mantar
- 2 tane enginar
- maydanaz
- 200 gram ciy kirema
- 1 cay bardak su
- 1 paket knorun mantar pesemen sosu
- 2 dis sarimsak
Yapilisi
- mantarlar 2 kasik yagda kavrulurlar
- Enginar suda hafif haslanip mantarla birlikte cevirilirler.
- Su ve kirema birkaba alip tüm malzemeleri karistir.
- Mantar,enginar lar da ilave edilir.
- Firin kabina konup üzerlerine kasar firina birakilir .
- Üzeri nar gibi kizarinca cikartilir
AFIYET OLSUN
MEYVA LI SÜT
malzeme
- 1 tane muz
- 5 tane cilek
- 5 tane börtlen
- süt
rondadan gecir nefis bir tat meyvanin sekeri yeterli.
Isteye göre sekerde kulanila bilir.
No comments:
Post a Comment