Friday, February 20, 2009

irmikli kek


irmiki tatli kek

Malzeme

  • 3 subardak irmik helvasi
  • 2 tane yumurta
  • 2 bardak süt
  • 1 cay bardak cikolata kiriklari
  • 1 cay bardak aycicek yagi
  • 1 tane kabartmatazu
  • 1 tane vanilya
  • 1 bardak pudra sekeri
  • 5 kasik un

yarim limon suyu Benim irmik helvasi yaptigim zaman 3 bardak ayirip bu tatliyi yapiyorum.Önce yumurtayi cirp. Sonra diyer malzameleride icine ekleyip cirp.Firin ayari 170 derece önceden isitilmis firina sürüp nargibi olanadence.

AFIYETLER OLSUN



FIRINDA MANTARLI ENGINAR

Malzeme

  • 800 gram kadar mantar
  • 2 tane enginar
  • maydanaz
  • 200 gram ciy kirema
  • 1 cay bardak su
  • 1 paket knorun mantar pesemen sosu
  • 2 dis sarimsak

Yapilisi

  • mantarlar 2 kasik yagda kavrulurlar
  • Enginar suda hafif haslanip mantarla birlikte cevirilirler.
  • Su ve kirema birkaba alip tüm malzemeleri karistir.
  • Mantar,enginar lar da ilave edilir.
  • Firin kabina konup üzerlerine kasar firina birakilir .
  • Üzeri nar gibi kizarinca cikartilir

AFIYET OLSUN



MEYVA LI SÜT

malzeme

  • 1 tane muz
  • 5 tane cilek
  • 5 tane börtlen
  • süt

rondadan gecir nefis bir tat meyvanin sekeri yeterli.

Isteye göre sekerde kulanila bilir.

No comments:

Post a Comment