KATMER POĞAÇA
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 çay b. süt
- 1 su b. su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı k. tuz
- Alabildiği kadar un
Arakatlar için:TereyağıNişasta
İç harcı için:Beyaz peynir ve maydanoz
Hazırlanışı
- Karıştırma kabına 1 su bardağı ılık suyu ilave edin.
- Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.
- Üzerine 15 çorba kaşığı toz şeker,1 paket kuru maya ,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve katmerin hamurunu yoğurun.
- Hamuru 7 adet bezelere bölün.Her bezeyi nişasta ile merdane tatlı tabağında biraz daha büyük ve ince bir katmer hamuru açın.
Katmer hamurunun arlarına eritilmiş tereyağı sürün.Daha sonra bezeleri üst üste getirin ve merdane ile genişçe bir hamru açın.Katmer hamurunu üçgenler kesin.Üzerine beyaz peynir ilave edin ve hamuru sarıp rulo yapın.Fırın tepsisine katmer poğaçayı dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Katmer poğaçayı öneden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment