CEVIZLI POGCA
malzeme
- 2 bardak süt
- 1 bardak aycicek yagi
- 3 tane yumurta beyazi (sarisini üzerine sürün )
- yarim bardak seker
- 1 maya
- 1 tane kabartma tozu
- aldigi kadar un (yumusak bir hamur )
- 2 su bardak cekilmis ceviz
- 5 yemek kasik kadar seker
- 1 tatli kasik tarcin
yapilisi
- Bir mitar unnun ortasini acip mayayi ,kabartma tozu , süt, sivi yagi ,sekeri ve yumurta beyazini ekleyip yavas yavas un ekleyerek yugurun .
- Hamur yumusak olursa daha güzel oluyor .
- Yugurdugunuz hamurun üzerini 1 saat kadar kapatip mayalansin.
- Cevizi rondadan dise dokunur sekilde gecirin .
- 5 yemek kasik seker ve tarcinla karistirin .
- Hamuru bezeler edip acin .
- Acarken 1 tatli kasik tezgahin üzerine siviyag damlatirsaniz .
- Merdane kullanirsaniz daha kolay acilir.
- Actiginiz hamurun icine kasiklan cevizli karisimdan serpistirip rulo edin .
- Bcaklan 3 santim böyüklüyünde kesip üzerine yumurta sarisi ve sade ceviziniz den kaldiysa kullanin .
- Susamda kullanilir ama ben cevizi daha cok yakistiriyorum .
- 170 derece firinda üzerleri nar gibi kizaran deyince pisirin .
- Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment