Saturday, July 11, 2009

cevizli pogca


CEVIZLI POGCA
malzeme

  • 2 bardak süt
  • 1 bardak aycicek yagi
  • 3 tane yumurta beyazi (sarisini üzerine sürün )
  • yarim bardak seker
  • 1 maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • aldigi kadar un (yumusak bir hamur )
  • 2 su bardak cekilmis ceviz
  • 5 yemek kasik kadar seker
  • 1 tatli kasik tarcin

yapilisi

  • Bir mitar unnun ortasini acip mayayi ,kabartma tozu , süt, sivi yagi ,sekeri ve yumurta beyazini ekleyip yavas yavas un ekleyerek yugurun .
  • Hamur yumusak olursa daha güzel oluyor .
  • Yugurdugunuz hamurun üzerini 1 saat kadar kapatip mayalansin.
  • Cevizi rondadan dise dokunur sekilde gecirin .
  • 5 yemek kasik seker ve tarcinla karistirin .
  • Hamuru bezeler edip acin .
  • Acarken 1 tatli kasik tezgahin üzerine siviyag damlatirsaniz .
  • Merdane kullanirsaniz daha kolay acilir.
  • Actiginiz hamurun icine kasiklan cevizli karisimdan serpistirip rulo edin .
  • Bcaklan 3 santim böyüklüyünde kesip üzerine yumurta sarisi ve sade ceviziniz den kaldiysa kullanin .
  • Susamda kullanilir ama ben cevizi daha cok yakistiriyorum .
  • 170 derece firinda üzerleri nar gibi kizaran deyince pisirin .
  • Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment