TON BALIKLI PIZZA
malzeme
- yarim su kardak aycicek yagi
- 1 kilo un
- 1 tatli lasik tuz
- 1 tane maya
- illik süt
- 1 tatli kasigi seker
sosu icin
- 2 cay kasik kekik
- 3 dis sarimsak
- 1 tane sogan
- yarim cay bardak aycicek yagi
- tuz
- 2 -3 sap maydanoz
- 1 kutu sivi salca (200 gram )
- 1 tatli kasik biber salcasi (ve ya aci istemiyorsaniz domates salcasi )
- yarin su bardagi su
üzeri cicin
- rendelenmis kasar peyniri
yapilisi
- ilk önce derin bir kabin icinde hamurumu yugurdum .
- Sütdünü yavas yavas ilave ederek yugurdum yumusak bir hamur olmali
- Hamurun üzerini kapatip yarim saat kadar dinlensin
- Sosu icin mutfak robotuna sarimsagi, maydanozu ,salcayi tuzu, yagi ,sogani 5-6 bölüp koyun.diyer malzemeleride katip.
- Mutfak robotunuda iyice sos kivamina gelinceye kadar calistirin.
- Hamuru nuzu 3 tane beze edin firin tepsimin üzerine firin kegidi kullandim.
- Kegidin üzerine siviyag damlattim ve hamuru elimlen iyice actim tepsinin büyüklügünde .
- Kepceylen 2 kepce sostsn tepsinin üzeri ne döküp her tarafina kasiklan düzeltdim.
- Kasarini da esit sekilde serpistirdim.
- Enson ton baligini hertarafina esit sekilde dagittim .
- Firini önceden isittim175 derecede pisirdim .
- Ben bu tari yillardir yaparim cok lezletli sosu cok önemli .
- Birde kasarinin balik,mantar istediginiz herseyin altina koyun kasari daha nefis bir görüntü lezletini anlatmakla olmaz deneyince göreceksiniz.
- Butarifi esim 13 sene önce pizza cida calisti oradan
No comments:
Post a Comment