Wednesday, July 1, 2009

fisneli pudingli pasta , mercimek köfte


FISNE PUDINGLI PASTA
malzeme

  • 1 su bardak seker
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 3 tane yumurta
  • yarim su bardak yogurt
  • 1,5 bardak un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 3 kasik nisasta
  • cekirdegi cikarilmis fisne

üzeri icin

  • 2 bardak süt
  • 200 gram ciy kirema
  • 1 paket puding tozu vanilyali
  • 3 kasik nisasta

yapilisi

  • Yumurtalari sekerlen mikserle cirpin.
  • Fisne haric. Diyer malzemeleride katip devam cirpin.
  • Fisneyide icine katip kasiklan karistirin. kalibi yaglayip unlayin ve hamuru icine ilave edip 170 derece firinda pisirin.
  • Kek firindan cikinca sogumaya birakin.
  • Birtarafdanda pudingini hazirlayin.
  • Südü ,kirema yi tencereye koyup vanilya sekeri,puding tozunu ve nisastayida katip kisik atesle tekle cirparak kaynatin ve sogumus kekin üzerine düküp sogumaya birakin.
  • Afiyet bal seker olsun

MECIMEK KÖFTE


malzeme

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 baş kuru sogan
  • 1 çay bardağı zeytinyagı
  • 1,5 yemek kaşıgı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşıgı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 7 sap yeşil soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Marul

hazirlanisi

  • 1 su bardağı kırmızı mercimegi yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.
  • Mercimekler ezile ne kadar kaynatın.
  • 2 su bardagı ince bulguru derin bir kabin icine alip
  • Üzerine sulu mercimegi ekleyip karıştırın.
  • Mercimekler şişene kadar üzerini kapali tutun. 30 dakika bekletin.
  • Bu arada 2 baş kuru soganı yemeklik dograyıp tavaya alın. Bir çay bardagı zeytinyagı ile soganları öldürün.
  • Tüm malzemeleri bul gurlu karisima ekleyip iyice yugurun maydanozlari ve soganlari dagrayip ilave edip karistirin.
  • Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Servis tabağına marul ekleyip servis yapin limon dilimleri ile beraber.

No comments:

Post a Comment