FISNE PUDINGLI PASTA
malzeme
- 1 su bardak seker
- yarim su bardak aycicek yagi
- 3 tane yumurta
- yarim su bardak yogurt
- 1,5 bardak un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 3 kasik nisasta
- cekirdegi cikarilmis fisne
üzeri icin
- 2 bardak süt
- 200 gram ciy kirema
- 1 paket puding tozu vanilyali
- 3 kasik nisasta
yapilisi
- Yumurtalari sekerlen mikserle cirpin.
- Fisne haric. Diyer malzemeleride katip devam cirpin.
- Fisneyide icine katip kasiklan karistirin. kalibi yaglayip unlayin ve hamuru icine ilave edip 170 derece firinda pisirin.
- Kek firindan cikinca sogumaya birakin.
- Birtarafdanda pudingini hazirlayin.
- Südü ,kirema yi tencereye koyup vanilya sekeri,puding tozunu ve nisastayida katip kisik atesle tekle cirparak kaynatin ve sogumus kekin üzerine düküp sogumaya birakin.
- Afiyet bal seker olsun
MECIMEK KÖFTE
malzeme
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 baş kuru sogan
- 1 çay bardağı zeytinyagı
- 1,5 yemek kaşıgı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşıgı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 7 sap yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Marul
hazirlanisi
- 1 su bardağı kırmızı mercimegi yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.
- Mercimekler ezile ne kadar kaynatın.
- 2 su bardagı ince bulguru derin bir kabin icine alip
- Üzerine sulu mercimegi ekleyip karıştırın.
- Mercimekler şişene kadar üzerini kapali tutun. 30 dakika bekletin.
- Bu arada 2 baş kuru soganı yemeklik dograyıp tavaya alın. Bir çay bardagı zeytinyagı ile soganları öldürün.
- Tüm malzemeleri bul gurlu karisima ekleyip iyice yugurun maydanozlari ve soganlari dagrayip ilave edip karistirin.
- Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Servis tabağına marul ekleyip servis yapin limon dilimleri ile beraber.
No comments:
Post a Comment