- 1 su bardak sivi yag
- 1 su bardak süt
- 1 tane yas maya
- 2 tatli kasik seker
- aldigi kadar un
- 2 tatli kasik tuz
- 1 su bardak ilk su
ic malzemesi
- 1 kase hashas
- 1 su bardak sivi yag
- üzerine yumurta ve ay cicegi
hazirlanisi
- 1 bardak ilik suda maya eritilir.
- Ayri bir kaba maya, sut, sivi yag, seker, tuz, konulur.
- Aldigi kadar un ile yumusak bir hamur yugrulur.
- Hamur üzeri kapali yaklasik yarim saat mayalansin.
- Bir kapta hashas ve sivi yag kasikla karistirilir.
- Hamurdan parca avcunuzun icinde yuvarlayin 4 tane yumak elde edin.
- Tezgahin üzerine ay cicek yag damlatin .
- Hamuru acin.
- Hashasli harctan kasikla hertarafina sürüp rulo yapip parmak kalinliginda kesin.
- Tepsiye siralayin ve üzerine yumurta yi cirpip sürün.
- Ben 1 tepsimi sade hashasli yaptim.
- Diyer tepsimin üzerine aycicekgi serptim.
- Tepside biraz mayalandiktan sonra firinda 175 derecede pisirdim.
No comments:
Post a Comment