malzeme
- 3 adet yufka
- yarım kilo kadayıf
- 2 su bardak ceviz
- 3 yemek kaşık tereyag
şerbeti için
- 5 su bardak şeker
- 3,5 su bardak su
- yarım limon suyu
hazirlanimi
- Serbetinizi ilk önce hazirlayin.
- Şekerimizle suyu 15-20 dakika kadar kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
- Kadayifi 15- 20 dakika önceden buzdolabindan cikartin.
- Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
- Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın, aynı şekilde cevizin 3 te birini kadayıfın üzerine dağıtın.
- Daha sonra yufkayı dikkatli şekilde rulo haline getirin rulo haline getirmiş oldugunuz yufkayı eşit parçalar halinde kesin kesip tereyagi eritin üzerlerine 1 er tatli kasik ilave edin.
- Daha sonra fırına koyup kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen tatlımız biraz soğuduktan sonra şerbeti üzerine dökün yarım saat sonra dilimler alt taraf yukarı gelecek şekilde değiştirin bu şekilde her iki tarafı şerbetini tam çekmiş olacak.
- Şerbetini çektinten sonra üzerine kamak koyup servis yapabilirsiniz
No comments:
Post a Comment