- 5 bardak un
- 1.5 bardak ilik su
- tuz
- 1 yas mayanin yarisi 20 gram kadar
İç malzemesi
- 300 gr beyaz peynir
- yarim kilo taze yesil sogan
- 1 tatli kasik aci pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 3-4 yemek kasik ay cicek yagi
Yapılışı
- Un, su, tuz , ve maya ile yumuşak bir hamur yogrulur.
- 15-20 dakika üzeri kapali dinlendirilir.
- bu arada maydanoz ayiklanip yikanir .
- Soganda iyice ne yikanip incecik dogranir.
- Soganin yapraginin icinde camur olmasindiye dograditan sonra legenin su doldurup soganlari bir kac dakika karistirip suyunu elinizle sipip sudan cikartin..
- Peynir ,maydanoz ,yag ,sogon, tuz ve kirmizi pul biberinide katip karistirin.
- 10 bezeye ayrılır.Bezeler 25-30 cm çapında merdane yardımıyla açılır.
- Açılan yufkanın yarısına iç malzeme konulur, diger yarısı üzerine kapatılır.
- Teflon pitza tavasinda her iki tarafı kızarana kadar çevrilerek pişirilir.
- Ben Bu sefer soganla hazirladim icini sesil soganin tam zamani .
- Afiyetler olsun nefis bir lezletli
No comments:
Post a Comment