- 2 su bardak un
- 1 su bardak 1 parmak eksik su
- 1 çorba kaşık kuru maya
- 1 tane yumurta
- 1 su bardak sıvıyag
- 2 adet kesme şeker
- 1 tutam tuz
Şerbeti için
- 2,5 su bardak şeker
- 2,5 su bardak su
- ¼ limon suyu
hazirlanimi
- Şekerle suyu kaynatın.
- Ocaktan inmesine yaın limon suyunu ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Unu derin ve genis bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın.
- 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın.
- Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
- Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın.
- Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın. Şerbeti çek
malzeme
- 1 adet yumurta
- yarim cay bardak irmik
- 3 çorba kaşık yoğurt
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay kaşık karbonat
- 125 gram paket margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- aldigi kadar un
Şurup Malzemesi
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı
- Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin.
- Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn.
- Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin.
- Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün.
- Soğuk olarak servis yapın nefis bir tarif
No comments:
Post a Comment