Sunday, March 22, 2009

Hamur isleri ,tatlilar ,yemekler

SOSLU KEK


malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardak seker
  • 1 su bardak süt
  • 1 subardak aycicek yagi
  • 1 cay bardak kakoo
  • önce bunlari cirp 1 bardak ayir)
  • 1 kabartma tozunu,
  • 1 tane vanilya sekerini
  • aldigi kadar unun da ilave edip devam cirp .
Yaglanmis kaliba dük ve firina 170 dereceye sür pitikten sonra ayirmis oldugunuz malzemeyi üzerine kasik yardimiylan dük soguyunca dilimle.Üzzerine hindistan cevizi ve findik kiriklari
AFIYET OLSUN
Meryem komsum hazirladi
Ellerine saglik Meryem.

KIYMALI ISPANAK


malzeme
  • yarim kila ispanak
  • 250 gram kiyma
  • 1 büyük sogan
  • 2 dis sarimsak
  • tuz
  • 1 kasik biber salcasi
  • 1 kasik domates salcasi
  • sarimsakli yogurt yaninda

  • Sogani ve kiymayi kavur sakcayi,tuzu,sarisagi,da karistir.
  • Yikanip dogranmis ispanagida ilave edip kisik ateste pisir.
  • Üzerine veya yanina sarimsakli yogurt
AFIYET OLSUN


BALLI BADEMLI POGCALAR

malzeme hamuru icin
  • 3 tane yumurta
(iki yumurtanin sarisini üzerine sürmek icin ayir)
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 2 bardak ilik süt
  • 5 yemek kasik seker
  • 1 tane maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 cimcik tuz
aldigikadar un yumusak bir hamur olmali
iciicin
  • bal
  • kabuksuz badem
üzerine
  • 2 tane yumurta sarisi
  • susam
Yapilisi
derin bir kaba süt, yag,seker ,maya,tuz1 yumurta 2 tane yumurtanin beyazini iyice maya eriyenekadar karistir ve yavas,yavas un ile kabartma tozunu ilave edip yugur.
Tezgahin üzerini yagla ve hamurun 1 bezesini merdaneylen ac.
Acilmis hamurun üzerine kasik yadimiylan bal gezdir ve badem kiriklarini esit sartda balin üzerine serpistir.
Bir ucun dan baslayip ice dogru kivir .
Birer parmak kalinliginda kes .
Üzerlerine yumurta sarisi ve susam .
Bu benim kendi tarifim cok nefis isallah sizlerde beyenirsiniz.

Havuc Pastasi


malzeme
  • 5 tane yumurta
  • 200 grhavuc rendelenmis
  • 150 gram seker
  • 100 cekilmis findik
  • 100 gram nisasta
  • 100 gram un
  • yarim limon suyu
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 100 gram hindistan cevizi rendesi
  • 8 tane etimek (rondadan gecirilmeli )
  • 3 yemek kasikgi su
  • 1 cimcik tuz
Yapilisi
  • önce yumurtayi cirp sekeri ilave et mikserlen iyicene cirp .
  • Diyer malzemeleri ilave edip cirp .
  • Kaliba yag sür ve firina 170 derece ye 50 dakika pisir afiyet olsun.
  • Bu keki komsum Melike hazirladi ELLERINE SAGLIK

No comments:

Post a Comment