malzeme
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardak seker
- 1 su bardak süt
- 1 subardak aycicek yagi
- 1 cay bardak kakoo
- önce bunlari cirp 1 bardak ayir)
- 1 kabartma tozunu,
- 1 tane vanilya sekerini
- aldigi kadar unun da ilave edip devam cirp .
AFIYET OLSUN
Meryem komsum hazirladi
Ellerine saglik Meryem.
KIYMALI ISPANAK
- yarim kila ispanak
- 250 gram kiyma
- 1 büyük sogan
- 2 dis sarimsak
- tuz
- 1 kasik biber salcasi
- 1 kasik domates salcasi
- sarimsakli yogurt yaninda
- Sogani ve kiymayi kavur sakcayi,tuzu,sarisagi,da karistir.
- Yikanip dogranmis ispanagida ilave edip kisik ateste pisir.
- Üzerine veya yanina sarimsakli yogurt
AFIYET OLSUN
BALLI BADEMLI POGCALAR
BALLI BADEMLI POGCALAR
- 3 tane yumurta
(iki yumurtanin sarisini üzerine sürmek icin ayir)
- yarim su bardak aycicek yagi
- 2 bardak ilik süt
- 5 yemek kasik seker
- 1 tane maya
- 1 tane kabartma tozu
- 1 cimcik tuz
aldigikadar un yumusak bir hamur olmali
iciicin
- bal
- kabuksuz badem
üzerine
- 2 tane yumurta sarisi
- susam
Yapilisi
derin bir kaba süt, yag,seker ,maya,tuz1 yumurta 2 tane yumurtanin beyazini iyice maya eriyenekadar karistir ve yavas,yavas un ile kabartma tozunu ilave edip yugur.
Tezgahin üzerini yagla ve hamurun 1 bezesini merdaneylen ac.
Acilmis hamurun üzerine kasik yadimiylan bal gezdir ve badem kiriklarini esit sartda balin üzerine serpistir.
Bir ucun dan baslayip ice dogru kivir .
Birer parmak kalinliginda kes .
Üzerlerine yumurta sarisi ve susam .
Bu benim kendi tarifim cok nefis isallah sizlerde beyenirsiniz.
Havuc Pastasi
- 5 tane yumurta
- 200 grhavuc rendelenmis
- 150 gram seker
- 100 cekilmis findik
- 100 gram nisasta
- 100 gram un
- yarim limon suyu
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 100 gram hindistan cevizi rendesi
- 8 tane etimek (rondadan gecirilmeli )
- 3 yemek kasikgi su
- 1 cimcik tuz
Yapilisi
- önce yumurtayi cirp sekeri ilave et mikserlen iyicene cirp .
- Diyer malzemeleri ilave edip cirp .
- Kaliba yag sür ve firina 170 derece ye 50 dakika pisir afiyet olsun.
- Bu keki komsum Melike hazirladi ELLERINE SAGLIK
No comments:
Post a Comment