KASARLI MANTAR:
Malzemeler
- 20 adet mantar
- 30 gram kaşar peynir
- tuz
Hazırlanışı
Mantarlar yıkanıp kökleri ayrılır.
Çukur yerleri yukarıya bakacak şekilde tabağa dizilir.
İçlerine birer fiske tuz ve kaşar peyniri konulur.Teflon tavada kisik ateste pisirilir
AFIYET OLSUN
DÖNDÜ ABLAM hazirladi
- 2 su bardak ilik süt
- 1 bardak aycicek yagi
- 3 tane yumurta beyazi (sarisi ayrilip disina sürülür)
- 1 tane yas maya
- 1 tane bakpulver
- 2 cay kasik tuz
- 1 tatli kasik seker
hazirnasi - yumurta beyazi,süt,yag,tuz,maya ve kabartma tozunuda ekleyip iyicene karistirin sonra unu ekleyip yugurun .
- Yarim saat dinlendirin.Hamur iyice mayalansin:icine beyaz peynir
üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisi ve susam ,cörek otu
170 derecede firinda nar gibi olsun AFIYET SEKER OLSUN
DÜNDÜ ABLAM Hazirladi
KIYMALI PİDE
- 1 tane yas maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta (hamurun üstüne sürmek için 1 çay bardağı sıvı yağ Ilık su
Harcı için..salça.tuz, nane ve karabiberle kavrulmuş kıyma, 4 tane kavrulmuş soğan
YAPILIŞI : maya ılık suyla karıştırarak eritilir ve içine toz şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılır. 5-10 dakika bekledikten sonra içine un koyulur ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
Kabın üstüne ıslak bir bez konularak kabarması beklenir.
Üst ve alt uçlar birbirine sıkıca yapıştırılır ve kayık biçimi verilir. Üstüne fırça ile bol yumurta onunda üstüne bolsıvı yağ sürülür ve fırında hızlı ateşte pişirilir.
No comments:
Post a Comment