Wednesday, March 18, 2009

yemekler

KASARLI MANTAR:
Malzemeler

  • 20 adet mantar
  • 30 gram aşar peynir
  • uz
    Hazırlanışı
    Mantarlar yıkanıp kökleri ayrılır.
    Çukur yerleri yukarıya bakacak şekilde tabağa dizilir.
    İçlerine birer fiske tuz ve kaşar peyniri konulur.Teflon tavada kisik ateste
    pisirilir

    AFIYET OLSUN
    DÖNDÜ ABLAM hazirladi

PEYNIRLI POGCA

  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 bardak aycicek yagi
  • 3 tane yumurta beyazi (sarisi ayrilip disina sürülür)
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane bakpulver
  • 2 cay kasik tuz
  • 1 tatli kasik seker
    hazirnasi
  • yumurta beyazi,süt,yag,tuz,maya ve kabartma tozunuda ekleyip iyicene karistirin sonra unu ekleyip yugurun .
  • Yarim saat dinlendirin.Hamur iyice mayalansin:icine beyaz peynir
    üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisi ve susam ,cörek otu

    170 derecede firinda nar gibi olsun AFIYET SEKER OLSUN
    DÜNDÜ ABLAM Hazirladi

KIYMALI PİDE

  • 1 tane yas maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (hamurun üstüne sürmek için 1 çay bardağı sıvı yağ Ilık su

    Harcı için..salça.tuz, nane ve karabiberle kavrulmuş kıyma, 4 tane kavrulmuş soğan


    YAPILIŞI : maya ılık suyla karıştırarak eritilir ve içine toz şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılır. 5-10 dakika bekledikten sonra içine un koyulur ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.
    Kabın üstüne ıslak bir bez konularak kabarması beklenir.

    Üst ve alt uçlar birbirine sıkıca yapıştırılır ve kayık biçimi verilir. Üstüne fırça ile bol yumurta onunda üstüne bolsıvı yağ sürülür ve fırında hızlı ateşte pişirilir.

No comments:

Post a Comment