Monday, March 23, 2009

yemek tarifleri

AZI ACIK(MERCIMEKLI POGCA)

Malzemeler
  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar süt
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • Tuz
  • 1 tane maya
  • Karabiber
  • Haşhaş
  • 1 su bardak sivi yag

    Yapılışı ;2 su bardağı mercimeği su ile haşlayın.
    soğuması için kenarıya bırakın.
    Soğuduktan sonra içine biraz tuz ve isteğe göre kararbiber ekleyin.
    Un süt ve tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
    Nemli bir bezle üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
    Hamuru bezelere ayırın ufak ufak açın.
    Bu arada yagin içine 3 yemek kaşığı kadar haşhaş ekleyip karıştırın.
    Açılan hamurların aralarına haşhaş sürüp kenarlarından katlayın. Tekrar küçük parçalara ayırıp kare şeklinde açın.
    İçlerine mercimekten koyup sarın. Bütün hamur bittikten sonra üzerlerine kalmış olan haşhaşlı yağlı karışımdan fırça yardımıyla sürüp 250 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Sen ellerine saglik cok lezletlilerdi

HAVUCLI KABAK SALATASI

malzeme

  • 2 tane kabak 4 tane havuc
  • tuz
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi dere otu
  • 1 kilo yogurt tam yagli

Yapilisi

  • havuc soyulup rendelenir.
  • Kabak da rendelenip cok az yagda kavrulur.
  • Iyice yumusamis havucla kabak karisimi sogumaya birakilir.
  • Yogurt tuz,düvülmüs sarim sak iyici cirpilip kabak ve havuc karisimiylan harmanlanir.
  • Üzerini nane ve kirmizi pul biberlen süslemis Sen ciyim ellerine saglik

HAVUCLU KABAK SALATASI


Caglanin dogum günü icin SEN gelinimiz haziladi .

Ellerine saglik canim kizin daha nice yillara saglikli sihatili bir ömür boyu mutluluk

SIGARA BÖREYI

Hazirlanisi
  • hazir ücgen yufka
Ici icin
  • böreklik peynir
  • yarim demet maydonoz
kizartmak icin
  • sivi yag
kenerlerina acilmamasi icin :yumurtanin beyazi


Peyniri çatalla ezip, maydanozu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın sağ ve sol tarafından birer cimcik. içe katlayınve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını almamasi icin altina pecete koyun yagini süzmesini sagliyacaktir


LAHMACUN



Lahmacun Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 3 gr Kuru Maya
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1/4 Su Bardağı Ilık Su
  • 150 gr Yoğurt
  • 450 gr Domates
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 250 gr Kıyma
  • 1 Demet Maydanoz
  • 5 Diş sarmısak
  • 5 Adet Sivribiber
  • Karabiber
  • Tuz

    1. Unu bir kabın içine alın, havuz gibi açıp içine tuz, şeker ve mayayı koyun. Ilık su katarak kulak memesi kıvamında yoğurun. Mayalanmaya bırakın.
    2- Bir taraftan içini hazırlayın. Kıyma, salça, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, baharatlar ve biberi iyice yoğurun.
    3) Mayalanmış hamurdan küçük bezeler alın. Bu hamur 10 adet için. Hamurları yuvarlak şeklinde açın. ve kıyma harcını hamurun üzerine yayın. Hamuru çok inceltmeyin.
    4) 170 derece ısıtılmış fırında teker teker pişirilir Hafif kızarmaya başladığında çikartin.
Afiyet olsun
Sen ellerine saglin

MERCIMEK KÖFTE

malzeme

  • 1 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 4 Su Bardağı Su
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Demet Yeşil Soğan
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 kaşık Salça
  • 1 kasik biber salcasi
  • 6 corba kasigi sivi yag
  • 1 Soğan
    YAPILIŞI
  • 2 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 2 litre su ile ateşe koyun.
  • Tencerenin kapağını aralık bırakın tasmamasi icin.
  • Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
  • 1 su bardağı ince bulguru derin bir kaba alın.
  • Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
  • Kabın üzerini kapatın bulgurlar şişene kadar yarim saat bekletin.
  • Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın.
    Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
  • 1 yemek kaşığı bier salçasını ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın.
  • En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
  • Karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
  • Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın.
  • Bir demet maydanozu da yıkayıp kıyın.
  • Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
    afiyet bal olsun SEN ellerine saglik canim benim.............


    PIRATIK BAKLAVA



Malzemeler
  • 1 paket hazır açılmış baklava yufkası
  • Kırışmış ceviz 250 gr margarin
    Hazırlanışı
  • Tepsiye yağ sürmeden 3-4 kat yufka serin arasına dövülmüş ceviz düküp oklavayi basa koyup ice dogru yuvarlanir oklavayi cekip cikardin.
    Işlemi yufkalar bitene kadar uygulayın.
  • Daha sonra resimdeki gibi tatlıyı parmak büyüklügünde kesin ve üzerine erittiğiniz margarini her yerine gelecek şekilde kaşık ile dağıtın.
  • 175 derede üzeri kızarana kadar pişirin.
    Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu kaynatın.
  • Ocaktan almadan önce 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın.
  • Baklava soğuk ve şerbet sıcakken şerbeti kızarttığınız tatlının üzerine dökün. ( Ilik serbet olmali )
    SEN ellerine saglik

No comments:

Post a Comment