UN KURABIYESI
1 paket margargarin, oda sıcaklığında
1 cay bardak sıvıyağ
1 cay bardak pudra şekeri
1 tane portakal kagugu rendesi
4 kaşık nişasta
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:Margarin, sıvıyağ , pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan YUMURTA SARISI büyüklükte parçalar koparıp yuvaryayin
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin
Ben biraz fazla firinda tuttum
1 paket margargarin, oda sıcaklığında
1 cay bardak sıvıyağ
1 cay bardak pudra şekeri
1 tane portakal kagugu rendesi
4 kaşık nişasta
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:Margarin, sıvıyağ , pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan YUMURTA SARISI büyüklükte parçalar koparıp yuvaryayin
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin
Ben biraz fazla firinda tuttum
kirmizi pul biber maydanaz
Hamuru icin: 1 kilo un yarim su bardak aycicek yagi ,tuz,ilik süt
Üzeri :icin yumurta sarisi ve susam
SOSYETE GÜL MANTI
SOSYETE MANTISI
Malzemeler:Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
5 sap kadar maydonoz
1 su bardağı sıvıyağ
Az tuz ,kirmizi pulbiber ,karabiber
Üzerine sos :Yarım kilo yoğurt 2-3 diş sarımsak 3 yemek kasik zeytin yagi
Hamuru icin: 1 kg. Un 1 kahve fincanı sıvı yağ tuz ılık su
İçi için yarım kilo kıyma ile 1 kaşık sıvıyağ ve ince doğranmış soğan 1-2 dakika kadar kavrulur. Çok az karabiber ,kirmizi pulbiber,ince dogranmis maydanoz ve çok az tuz ilave edilir. Diğer taraftan hamur yugrulur ve en az yarimsaat üzeri kapali dinlendirilir .Hamur 5 beze edip tezgahin üzerine siviyag damlatilip acilir.
Hamuru icin: 1 kg. Un 1 kahve fincanı sıvı yağ tuz ılık su
İçi için yarım kilo kıyma ile 1 kaşık sıvıyağ ve ince doğranmış soğan 1-2 dakika kadar kavrulur. Çok az karabiber ,kirmizi pulbiber,ince dogranmis maydanoz ve çok az tuz ilave edilir. Diğer taraftan hamur yugrulur ve en az yarimsaat üzeri kapali dinlendirilir .Hamur 5 beze edip tezgahin üzerine siviyag damlatilip acilir.
MERCIMEK CORBASI
2 su bardak kirmizi mercimek
1 orta boy patetes
1 orta boy havuc
1 orta boy sogan
5 yemek kasik sivi yag
2 cay kasik tuz
1 cay kasik kirmizi pul biber
1 cay kasik kuru nane
1 tane et tozu
3 yemek kasik domates salcasi
Yapilisi :patetes soyulup küp,küp kesilir.Mercimek yikanir
Sogan soyulup ortasindan5-6 ya bölünür.Havuc soyulup 5-6 ya bölünür .
Sonra su konup tencerede kaynatilir.
stapmikserden gecirilir.
Yagda salca hafif atestecevrilirkendiyer malzemelerde ilave edilip karistirilir . Stap mikserden gecirilmis malzemenin üzerine salcali malzeme ilave edilir.Kaynar suyu kivamina güre üzerine ilave edip stapmikseri son birkez daha kulanilir
AFIYET OLSUN
KURU DOMATESLI BULGUR PILAVI
Malzeme: 2 su bardak kalin bulgur
3 yemek kasik tere yagi
tuz
1 tane et tozu
6-7 dilim domates kurusu
4 su bardak su sicak
1 dis sarimsak
Yapilisi: Yagda ince dogranmis domates kurulari ve beraber bulgur 2-3 dakikadar karitirilir.
Sonra diyer malzemeleri katilir. Sicak su ilave edirlir.
Tencerenin kapagini kapatilir.
Suyunu cekenekadar kisik ates te pisirilir .
En az 10 dakikadar dinlensin.
AFIYET OLSUN
BIBER SALATASI
1 kg kırmızı etli biber
1 yemek kasik sirke
5 yemek kasigi zeytinyağı
2 diş sarmısak
5-6 sap ince kiyilmis maydanoz
1 çay kaşığı tuz
yarim limon suyu
100 gram kadar küp, küp kesilmis beyaz yagsiz peynir
Yapilisi:Biberler közlenip soyulur .
Maydanazlar incecik dogranir.
Peynir ,limon suyu ,sirke tuz ,zeytinyagiyagive sarimsaklar sikilip biberlere eklenir
Salatiklarlan dekor verdim.
AFIYET OLSUN
2 su bardak kirmizi mercimek
1 orta boy patetes
1 orta boy havuc
1 orta boy sogan
5 yemek kasik sivi yag
2 cay kasik tuz
1 cay kasik kirmizi pul biber
1 cay kasik kuru nane
1 tane et tozu
3 yemek kasik domates salcasi
Yapilisi :patetes soyulup küp,küp kesilir.Mercimek yikanir
Sogan soyulup ortasindan5-6 ya bölünür.Havuc soyulup 5-6 ya bölünür .
Sonra su konup tencerede kaynatilir.
stapmikserden gecirilir.
Yagda salca hafif atestecevrilirkendiyer malzemelerde ilave edilip karistirilir . Stap mikserden gecirilmis malzemenin üzerine salcali malzeme ilave edilir.Kaynar suyu kivamina güre üzerine ilave edip stapmikseri son birkez daha kulanilir
AFIYET OLSUN
KURU DOMATESLI BULGUR PILAVI
Malzeme: 2 su bardak kalin bulgur
3 yemek kasik tere yagi
tuz
1 tane et tozu
6-7 dilim domates kurusu
4 su bardak su sicak
1 dis sarimsak
Yapilisi: Yagda ince dogranmis domates kurulari ve beraber bulgur 2-3 dakikadar karitirilir.
Sonra diyer malzemeleri katilir. Sicak su ilave edirlir.
Tencerenin kapagini kapatilir.
Suyunu cekenekadar kisik ates te pisirilir .
En az 10 dakikadar dinlensin.
AFIYET OLSUN
BIBER SALATASI
1 kg kırmızı etli biber
1 yemek kasik sirke
5 yemek kasigi zeytinyağı
2 diş sarmısak
5-6 sap ince kiyilmis maydanoz
1 çay kaşığı tuz
yarim limon suyu
100 gram kadar küp, küp kesilmis beyaz yagsiz peynir
Yapilisi:Biberler közlenip soyulur .
Maydanazlar incecik dogranir.
Peynir ,limon suyu ,sirke tuz ,zeytinyagiyagive sarimsaklar sikilip biberlere eklenir
Salatiklarlan dekor verdim.
AFIYET OLSUN
No comments:
Post a Comment