ELMALI KEK
malzeme- 125 gram margarin
- 125 gram seker
- 3 tane yumurta
- yarim limon suyu
- bir tutam tuz
- 200 gram un
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 4 tane elma soyulup ortasi temizlenir)
- Pasta kalibi yaglanip unlanir .
- Hamur kalibin icine dökülüp düzeltilir.
- Elmalar sik sik üzerine yanlamasina siralanir .
- Üzerine badem kiriklari dökülür .
- Firin ayri 170 derecede piser
- 3 tane yumurta
- 1 bardak aycicek yagi
- 1 bardak yogurt
- 1 paket kabartma tozu (unun icine katilacakkabarma tozu)
- aldigikadar un
- 1 cay kasik tuz
- 100 gram beyaz peynir
- 4 tane orta boy patetes
Üzeri icin
- 1 tane yumurta sarisi
- susam
yapilisi
- yumurta cirpilir ve yag,yogurt ,tuz ,eklenip devam cirpilir.
- Yavas yavas un eklenir kek hamuru kivamin da olacak .
- ( Patesler soyulup 4 bülünür ve ince ,ince dodranir )
- peynir kücük küp,küp dogranir .
- Cirpilmis hamurun icine patetes ve peynir eklenince kasikla iyicene karistirilir.
- Yaglanmis yuvarlak borcam yaglanir ve patetesli hamur tepsiye kasikla düzeltilir.
- Üzerine yumurta sarisi fircayla sürülür ve susam dükülür.
- Firina 175 derecede pisirilir
Cok güzel lezletli bir tarif piratik yapimi .
afiyet olsun.
SALATALIK SALATASI
SALATALIK SALATASI
- yarim kilo kadar salatalik (kabuklari soyulur)
- 2 dis sarimsak
- tuz
- 3 yemek kasik zeytin yagi
- 3 su bardak kadar süzme yogurt
- dere otu
yapilisi
Tüm malzemeleri iyice karistirip salatiklar rendenin kalin tarafiyla rendelenir karisimin icine ilave edilir. Dereotu cok kücük dogranir ve salataya eklenir.
Servis yapilir.
Bu salata izgara veya meze türlerinin yaninda cok iyi gider.
Afiyet olsun
HINDI SOTTE
- 1 kilo hindi eti
- 3 tane sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 tanesivri yesil biber
- 5 tane damates
- 1 kask domates salcasi
- kekik
- karabiber
- 5 kasik sivi yag
Tencerede siviyagla soganlar sotelenir.
Kusbasi dogranmis hindi eti ilave suyunu salincaya kadar.
Küp dogranmis biberler eklenir.
Karisim az sotelenir .
Kabugu soyulmus domates , salca ,kara biber,sarimsak ve kisik ateste pisirilir AFIYET BAL SEKER OLSUN
Patetesli pilav
PATETESI PILAV
malzeme :
- 3 su bardak basmati pirinc
- 4 tane patates
- 125 tere yag
- tuz
yapilisi
- pirinc tencerede tuz eklenip 4 dakika kadar haslanip suyu süzülür.
- Tencereye tere yag konur ve soyulup yuvarlak kesilen patetesler konur.
- Üzerine hafif haslanmis basmati pirinc konur.
- 1 su bardak ilik su konulur.
- Tencerenin altini orta atesde buharini disa cikar mayan bir tencere kullanilir.
- Pisen pilav ters cevrilir
- AFIYET olsun.
Bu tarifi esim bir restorantan ascidan aldi ve biz cok beyendik
PIRASALI BÖREK
PIRASALI BÖREK
malzeme
- 1 kilo un
- süt
- tuz
- maya
- Yumusak bir hamur ve yugrulup yarim saat kada üzeri kapali dinlendirin
ici icin - 4 tane pirasa
- 200 gram beyaz peynir
- 3 tane haslanmis orta boy patetes
- kirmizi pulbiber
üzeri icin
- cirpilmis yumurta
- susam
Merdaneylen acilir.
Hazirlanan pirasali harctan kasikla alip üzerine konulur.
Esit sarta harci dagitip hamurun kenarlarin dan ortada bulusturulur.
Üzrine yumurta sarisi ve susam.
Firinda 175 derecede pisirilir
Meryemcim ellerine saglik Allah kabul etsin
No comments:
Post a Comment