Friday, March 13, 2009

KIREMALI MERCIMEK CORBASI

KIREMALI MERCIMEK CORBASI
  • 1 tane sogan
  • 1 yaprak pirasa
  • 1 tane havuc
  • 1 bardak yesil mercimek
  • 1 dis sarimsak
  • 1 cay kasik kirmizi pul biber
  • 1 cay kasik kimyon
  • yarim cay kasik tarcin
  • yarim liman suyu
  • 5 yemek kasik kadar zeytin yagi
  • 1 litre süt
  • 300 gram ciy kirema
  • 1 su bardak tavuk veya et suyu
  • 5 kasik un
yapilisi :mecimek yikanip tencereye konur ve hafif haslanir.
Icine pirasa , havuc ,sarimsak ve sogan ince ince dogranip ilave edilip kaynamaya birakilir.
Tencereye zeytinyagi konur un ilave edip kisik ateste karistirilir.
Üzerine süt,kirema,etsuyu,baharatlada ilave edilir.
Haslanmis mercimek ve sebzeler.ilave edilir.
Hafif ateste yavas pisirilir.AFIYETLER OLSUN


No comments:

Post a Comment