Sunday, April 26, 2009

KEK.revane,kurabiye

SÜTLÜ KEK
malzeme

  • 3 yumurta
  • 200 gram pudra sekeri şeker
  • 3 silme kaşık kakao .
  • 1 bardak yogurt .
  • aldigi kadar un bardak un
  • 1 pk kabartma tozu
  • yarim bardak aycicek yagi

    üzeri icin 1 su bardak soguk süt ve 1 pk vanilya sekeri karistirin

    Hazırlanışı :Yumurtaları şeker ile çırpın. Boza kivamina gelinceye kadar.Kakaoyu, unu ,yagi,kabartma tozunu karıştırıp kahverengi bir hamur haline getirin. Bu hamuru yağlanmış kalıba dökün ve kızgın fırına verin. 20 dk sonra orta hararete getirin ve 1 saat pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine bir bardak soğuk sütü vanilya ile karistirin kaşık kaşık kekin üzerine içirerek dökün.. Tamamen soguyunca servis edin SÜTLÜ KEK Afiyet olsun

KURABIYE
malzeme

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarim çay badak aycicek yagi
  • yarim çay bardağı sizma zeytinyagi
  • 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • 1 yemek kasik yogurt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 bucuk su baredak pudra sekeri
  • 3 yemek kasik elma sirkesi
  • Aldığı kadar un
    Malzemeleri(yumurta aki haric) derin bir kaba alip iyice yugurun üzeri kapali 20 daki ka dinlendirin.

    Yumurtanin akini üzerine .Yumuttaya batirip susama batirip firinda 170 derecede pisirin cok lezletli bir kurabiye Afiyet olsun


REVANI TARIFI
malzeme

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kasik un
  • yarim kilo bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kabartma tozu
  • vanilya sekeri
  • Limon kabğu rendesi
    Şerbeti İçin
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
    Yapılışı
  • Şerbetini kaynatın ve sogumaya birakin
  • Önce yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve unu ilave edip iyice mikserlen cirpin.
    En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
    Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice nar gibi kızarana kadar pişirilir.
    Kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökülür.Revani kürk mutfaginin en güzel tatlilarindandir.
  • Osmanli zamanin dan gelen bir tatlidir .Günümüze kadar geldi .Ayni zamanda Yunanli larinda yaptiklari birtatli hala tartilisir bizemi Yunanistana mi ait bir tatli
  • Bence bize ait bir tatli REVANI
    AFIYET BAL SEKER OLSUN:

No comments:

Post a Comment